2019. július 26. péntek – 27. szombat

2019. július 26. péntek – 27. szombat

archangel_metatron_full

Több égitest is jegyet, vagy csillagképet vált e napokban, így a megéléseinkben a hangsúly egyik minőségről a másikra helyeződik, az idők változnak.

29-én hétfőn lesz egzakt a Nap és az Uránusz racionalizáló, anyagba öntő kapcsolódása, ennek előszelét érezzük már. Az egyik oldalon az oroszlán Nap a világos, tiszta rálátást erősíti önmagunkra, de a cselekvő erő, a tettek mezejére lépés is jelen van általa. A másik oldalon a Kos csillagkép alatt járó, Bika Uránusz a tudatunk tágulása, a tágabb, új nézőpontokra nyitás általi felszabadulást, teherletételeket, megkönnyebbüléseket üzeni, melyek által új útra lépünk. Ideje van határozottan és cselekvően kimondani, megtenni, meglépni olyan dolgokat, amelyeket talán már rég terveztünk – letenni a súlyokat, amelyek sokáig észrevétlenül, vagy nagyon is terhes erővel nyomták szívünket, lelkünket és felszabadulni attól, amit sokáig éltünk, ám már lejárt az ideje.

PÉNTEKEN a Mars már az Oroszlán csillagképben jár, ideje jött annak, hogy visszatekintsünk a múltba és önmagunkra, saját cselekedeteinkre rálátva tanuljunk a cselekedeteinkből! Erőteljes élményekkel kezdődik meg ez az időszak, amely eltart pár hétig. A Vénusz már a Rák csillagképbe érkezett, a megnyíló, befogadó szeretet működik kapcsolatainkban. A női minőség így a befogadásról, a férfi pedig a rálátásról és önuralomról (félelmek, lehúzó erők tudatos uralása) szól. A Hold a Kos csillagképen végigvonulva, új kezdethez ad lendületet, majd a termékeny Bikába lép.

SZOMBATON segítő, támogató impulzusok, felismerések, megértések várnak ránk. A hónap legtermékenyebb napja ez, amikor a Hold a Bika csillagképben a Pleiadok (Fastyúk) csillaghalmaz alatt halad el. Érzéseink most erőteljesebb teremtő erők, mint máskor. Figyeljük meg: lelkiállapotunkból, érzéseinkből tudunk teremteni, azt viszont gondolataink uralják, bármely lelkiállapotot képesek vagyunk előidézni magunkban csupán a gondolataink által, így ha ezeken uralkodunk és ezeket tudatosan megválogatjuk, az valóban hatalom a sorsunk felett! Ezt a teremtő tudatosságot erősíti az Altarf csillag is, amellyel szombaton áll együtt a Nap (Oroszlán jegy 4 fok 30′). Most határozzuk meg, hogy mire figyelünk, mire gondolunk, mit állítunk tudati fókuszunkba! Amire megnyílunk, amire figyelünk, azt teremtjük.

Zentai Anna

Kép: Pinterest – Metatron angyal