2019. július 22. hétfő – 23. kedd

2019. július 22. hétfő – 23. kedd

20190720_160925_Richtone(HDR)

Ahogyan magunkra találunk, úgy tisztul le egyre inkább bennünk, hogy mi esik jól és mi nem, mi tartozik hozzánk és mi nem, mivel tud együtt rezegni a lelkünk és mivel nem. A világ gazdag és sokszínű, napról napra egyre több impulzussal, lehetőséggel, gondolattal, véleménnyel találkozunk. Ám nem kell mindegyiket befogadnunk. Talán furcsának tűnik először, hogy lépésenként kivonjuk magunkat a nagy, közös őrületből, hogy nem követjük a kolompszót, hogy meghúzzuk a határainkat. De ennek ajándékaként felfedezhetünk valamit, ami sokkal színesebb, sokkal zengőbb, sokkal élettelibb, sokkal inkább hozzánk tartozó… a saját egyéniségünket, lelkiségünket, egy szóval: önmagunkat. Egyszerűen és csendesen, hangos szavak, dobpergés és fanfárok nélkül, könnyedén… minden helyzet, amivel találkozunk, önmagunkról tanít valamit. Hol azt, hogy kik vagyunk valójában és mi tartozik eleve hozzánk – hol azt, hogy mi nem vagyunk és mit nem kíván a lelkünk.

Ebben a folyamatban áramlunk most, amelyben napról napra szabadon választhatunk, meghatározhatjuk önmagunkat – a Nap által azt, hogy mire nyílunk meg és mire nem, a Mars által azt, hogy mit van ideje elengedni, vagy egyszerűen csak: engedni… Erről szól a Rák csillagkép.

A Hold a Halak csillagképben jár a hét elején, ez pedig az eddig járt utunkon egy rövid kis összegzést hozhat el – megmutatkozik, mi az, amihez érdemes még visszatérnünk, foglalkozunk vele, de az egység élményét is átérezhetjük.

A Vénusz hétfőn áll együtt a Pollux csillaggal (Ikrek béta csillaga), amely a két poláris oldal közül a halhatatlan, az örök, az isteni, vagy hétköznapibb szinten a hosszú távú, igaz minőség. Érdemes megfigyelni most a lelkünkben azt, hogy mit érzünk el nem múlónak, pótolhatatlannak. Mi okoz isteni, mennyei érzéseket?

A látszólag hátráló Merkúr kis időre most elhagyja a Rák csillagképet és keddtől már az Ikrek fejéhez úszik vissza. A szellemi megnyílás, az adott gondolatok és eszmék befogadása, vagy nem elfogadása így elvezet a különbözőségek megértéséhez.

Nagyon más lesz a hétfői és a keddi napunk – hétfőn a halak Hold a Víz érzésekkel elárasztó minőségét hangsúlyozza – kedden már a tüzes Kosba lépve, más tüzes bolygókkal kapcsolódva, sokkal több energiát, aktivitást, lendületet, erőt és impulzivitást mutat. A most induló hetünk egyik csúcspontja majd csütörtök lesz, amikor a Rák olló-csillagával együttálló Mars (nyílt, egyenes elengedő szeretet) trigon fényszögben kapcsolódik a nyilas Jupiterrel (múltból hozott tudás, igazságérzet, mély igazságok, gyógyító erő és hit), de a Merkúr-Vénusz együttállás is ezen a hajnalon teljesedik ki, így a beszélgetésekbe szőtt szépség és harmónia, a kapcsolati működések megértése is időszerű.

Zentai Anna