2019. július 20. szombat – 21. vasárnap

2019. július 20. szombat – 21. vasárnap

zt

Minden folyamat tulajdonsága, hogy mielőtt váltóponthoz, fordulathoz ér, azelőtt fokozódnak az energiák. Megfigyelhetjük ezt a saját életünkben, egy-egy változás, váltás, lezárás és új kezdet kapcsán is, de megfigyelhetjük önmagunkon át is. Ilyen lehet most ez a hétvége is, a vasárnap tetőződő energetikai csúcspontokkal.

SZOMBATON a Nap a Rák csillagképbe lép, ezzel megindul a megnyílás, a befogadás kiemelt ideje az évkörön! Ez a folyamat kétféle olvasatban zajlódhat: egyfelől fontossá válik, hogy képesek legyünk nemet mondani arra, ami nem a szívünk/kedvünk/igényünk/akaratunk/saját szükségleteink/igazi vágyaink szerint való – másfelől pedig legyünk képesek megnyílni és befogadni azt, ami éppen a lelkünk szerinti, valódi hívásunk/akaratunk/vágyunk! Ezen döntések nyilván azon kell, hogy alapuljanak, hogy mennyire vagyunk tisztában önmagunkkal, igazi önvalónkkal, mennyire vagyunk önazonosak. Mostantól komoly lépéseket tehetünk az önazonosság, a belső hazatalálás érdekében!

A Hold ugyanakkor a Vízöntő csillagképben jár, ma már a tisztulás, a szabadulás lehetőségét annak jegyében adja, hogy a jövő ajándékainak készítsünk teret. A déli órában hirtelen érkező sugallatokkal, megoldó ötletekkel lát el. A Vénusz ugyanakkor a Castor csillaggal áll együtt, ami az Ikrek alfa csillaga, a legfényesebb e csillagképben. Castor a halandó, múlandó oldalt, a földi létezés emberi aspektusát jeleníti meg, ami csak az égivel, a halhatatlannal (Pollux) kiegészülve lesz teljes. A Mars emellett egész hétvégén már a Rák legfényesebb csillagát, az ollót, Acubenset közelíti egyre jobban, az engedés ereje majd kedden lesz a legerőteljesebb. Elengedve azt, ami nem igazi, ami csak fojtogat, ami nem hozzánk tartozik és engedni megszületni azt, ami beért – szintén időszerű.

VASÁRNAP gyógyító, igazmondó álmokat kapunk. A délelőtt folyamán tetőzik a Vénusz és a Plútó kiegészülésre, egyesülésre ösztönző tánca. Egyik oldalon a különbözőségek érzékelése, a mögöttük lévő egység meglátása, az emberi kapcsolatok megértése és érzékelése, ugyanakkor finom, lágy, érzéki vágyak jelennek meg – a másikon a végzet, a szenvedély, a visszatérő lehetőségként jelentkező szintlépés és átalakulás, a komfortzónából kirobbantó erő. Ideje van most gyökeresen megújulni, megváltoztatni kapcsolati eszméket, működéseket – valójában magasabb szintre, minőségbe emelni azokat. Megélhetőek mélységek és magasságok, utat mutat a szenvedély hívása, anyagba öntődik sok, már régóta készülődő minőség. De nem ez az egyetlen lényeges pont ezen a napon! Emellett a déli órákban egzakt a két lélekbolygó, a Hold és a Neptunusz együttállása a Vízöntő csillagai alatt, így most igen jelentős tisztítást, felszabadulást tudunk megélni a lélek szintjein és az érzelmekben! Családi-, kapcsolati átrendeződések, tisztulások, illetve elsősorban minden érintett fél részéről a valódi önmagunkra találás (!) zajlanak! Illetve a kora délutáni órákban a Nap és a Merkúr együttállása is bepontosodik! A világosság és az értelem, a szeretet és a közlés, a fény és a szellem, a cselekvés és a kommunikáció egyesülését érzékelhetjük. (A Hold uralma alatt, a Rák jegyben, így az egész megélést a lélek, az érzések uralják.) Visszatérő lehetőséget kapunk arra, hogy világosan és egyértelműen beszéljünk a lelkünkről, érzésekről, önmagunkról, számunkra fontos dolgokról. Mindennek hátterében már ott a megnyíló, befogadó erő!

Zentai Anna

Fotó: Zentai Tamás

Ha szeretnéd megismerni az asztrozófia alapjait és a Napút 14 csillagképének üzeneteit, akkor még van pár hely a hétfői nyitott kurzusra. Jelentkezés és részletek: https://www.facebook.com/events/1157275864447106/