2018. november 10. szombat – 11. vasárnap – Hétvégi előrejelzés

2018. november 10. szombat – 11. vasárnap

ezis2

Fényt adó, világosságot hozó Napunk a Mérleg csillagképben ragyogva folytatja útját, érzékeltetve a szívünk igazságait. Ha befelé figyelünk, pontosan érezzük, mi a szívünk igazsága, mi az égi akarat, rend-elet. Ha az elménket is ehhez igazítjuk és meg is cselekedjük ezt a földi síkon, akkor egyensúlyt és harmóniát érezhetünk.

SZOMBATON a Hold különösen varázslatos erőteret indít be, amely által a gyógyító lelkiség erejével csatlakozik be a már zajló folyamatokhoz. A Kígyótartó béta csillagával (Celbalrai) együttállva, a Skorpió fullánkjától (végső, kegyetlen levágása mindannak, ami nem méltó az Istenemberhez) fényszögbe kerül a Vénusszal, a Marssal és az Uránusszal is, erőt adó és szintetizáló, támogató háromszögeket képezve. A Vénusz-Uránusz aspektus a vágyak és a bizalom erejének, a kapcsolatoknak és nőiségnek a tisztításával, az újra és különlegesre való fogékonysággal analóg, a Vénusz-Mars pedig a kapcsolati tisztítások, felemelő, inspiráló vágy-erők késztetését adja – most a Holdnak köszönhetően az eddigi erőteljességbe érzelmek, lelkiség, az igazság érzékelése, gyógyító erő is vegyülhet. Amellett, hogy képesek vagyunk teljesen leszámolni az eddig működtetett félelmekkel és célhoz nem vivő minőségekkel, új kezdet is érkezhet, illetve leszűrődnek az eddigi tapasztalatok és rájöhetünk, hogyan tovább.

VASÁRNAP a hajnali álmok az egész, kerek karmikus körünk (vagy köreink) összegzését is hozhatják, de alapvetően új és friss energiákkal, felszabadító erővel érkeznek. A Nap és a Plútó szintetizáló fényszögben (szextil) kapcsolódik össze, ami a jelen helyzetünket segít teljesen átlátni, hiszen a Nap a rendszer közepe, a Plútó pedig a széle, véglete, így a kerek egészre nyílhat rálátásunk. Ez az erőtér segít, hogy a most zajló, nagy átalakulást megértsük, ráébredjünk sorsunk feletti hatalmunkra, de akár arra is, hogy a szeretet ereje bármire képes. Múltból, előző életekből hozott készségek és tudás hívható elő. Tetterőt, átalakító, megújító erőt érezhetünk, növelhetünk magunkban. Ezzel együtt, a délutáni-kora esti órákban a lélek apró rezdüléseinek finomsága válik érzékelhetővé – figyeljünk és hangolódjunk a lelkünkre!

Zentai Anna

asztrozófus