2017. május 15. hétfő – 19. péntek – Heti asztrozófiai útmutató

2017. május 15. hétfő – 19. péntek – Heti asztrozófiai útmutató

angyal

HÉTFŐN a Hold a Bak jegyében, a Nyilas csillagkép alatt jár, főként a tudás megszerzése, a magasabb világokkal való kapcsolatfelvétel, a magasabb igazságok megismerése van terítéken. A Nap mától egészen péntekig az Algol csillag hatókörében jár, ami magas szintű szellemi tudatosság mellett fordítható a javunkra. A szívünk igaz hívásait követve biztosan a legjobbat tudjuk kihozni ebből a fényerőből, ha nem a rossz érzéseknek, hanem a valódi hívásoknak engedünk!
KEDDEN a Nap együttáll a Rigel csillaggal, amely a Nimród (újabb nevén Orion) csillagkép első lábfeje, az Eridanus folyóra, a misztikus, belső útra lépő lába. Energikus, ütős elindulásnak lehetünk részesei a spirituális úton, a Lélek Útján! Ideje meghallani a belső hangot, a belső hívást és elindulni felé. Emellett a Merkúr mától a Bika jegyében jár, a Vénusz uralma alatt, így gondolatainkat az érzelmek és vágyak uralják, termékeny időszak köszönt ránk szellemi-gondolati és kommunikációs téren. Figyeljünk gondolataink teremtő erejére, alkossunk a szívünknek kedves jövőképeket, gondolatokat! Közlendőinket szépen, kellemesen, harmóniával átszőve adhatjuk át. A Hold ma a Nyilas csillagképből a Bakba lép, ez a bennünk megszületett fény őrzését, védelmét, óvását jelentő időszak, a tudás alkalmazásának ideje, ugyanakkor a Sas csillagai az ihlet, a révülés, az emelkedett lelkiállapot és az álomban kapott üzenetek megélését oltják belénk.
SZERDÁN a Hold már a Vízöntő jegyében járva szabadon szárnyaló lelkiséget, érzelmi tehermentesítés időszakát üzeni. Mögötte a Bak csillagai lelki, családot és otthont, esetleg anyaságot érintő sorsfeladatok felvállalását ragyogják. Az esti órákban lelki és családi harmónia kialakítását, megújulás erejét, illetve érdemi előrelépések inspirációját kaphatjuk meg.
CSÜTÖRTÖKÖN már egyre erősebben érezhető a pénteki felszabadító, karmatisztító energia, de még továbbra is a közelítés energiájában vagyunk. A reggeli inspirációkat, lelkesedést, erőt adó emelő élményeket érdemes egész napra magunkkal vinni. Késő este fontos, előre vivő felismerések jöhetnek.
PÉNTEKEN 08:24-kor egzakt a Szaturnusz és az Uránusz felemelkedésre késztető, serkentő, erőt adó fényszöge! Most mindannyian a felemelkedés tüzét érezzük, működtetjük. Eljöhet egy olyan pillanat, amikor a régóta cipelt terhektől egy csapásra megszabadulhatunk, a nehéz súlyokat hirtelen ledobhatjuk, a rendelt időre ráérezve kiszabadulhatunk képzelt korlátainkból! Történhet ez felismerésként, majd gyakorlati tényként is. A Szaturnusz oldaláról jelen van a gyógyító erő, illetve saját erőink tudatos működtetése, kézben tartása (nem elfojtása, hanem megfelelő megélése!), a hit ereje, az Uránuszéról pedig hirtelen, meglepő, váratlanul érkező élmények, szellemi kitágulás és szabadulás, függetlenedés, új lehetőségek, új korszak kezdete. Most képesek vagyunk éppen a megfelelő időben meglépni komoly változásokat, kívül és belül. A hitünk ereje, stabilitása, biztossága emel a szabadság és az új élet felé.
16:12-kor egzakt a Vénusz és a Jupiter szembenállása is. Termékenység és gyarapodás, harmónia és igazság, szépség és bölcsesség, vágyak és hit akarnak egymással kiteljesedni, kiegészülni. Fontos szerepet játszik mindkét bolygóállásban a múltból visszatérő minőségekre való figyelem! Most csupa olyan dologgal találkozhatunk, ami a múltból tér vissza, hogy igazán nagyot fordíthassunk sorsunk kerekén, hogy szabadságot és teljességet hozzon életünkbe. A Hold emellett a Halak érzékeny jegyébe lép, mögötte a Tisztító Angyal, a Vízöntő csillagai ragyognak e napon, a tisztaság, a szabadság üzeneteit erősítve. Végre letehetjük a múlt terheit.

Zentai Anna
asztrozófus