2017. június 21. szerda

2017. június 21. szerda

Nimród
A Fény Győzelmének idejét ünnepeljük a hagyományban a mai napon – egészen pontosan szerdán reggel, 06:25-kor éri el a feltétlen szeretet világosságának fényét jelképező Nap a pályájának legmagasabb pontját, a Zodiákus évkörön pedig egyúttal a Rák jegyébe lép, a lélek, azaz a Hold uralma alá kerül. Csillagképi hátterében a Nimród csillagzat, annak is Tejúton nyugvó, a Fényt elengedő karja látható! Ha megnézzük Nimród égi képét, akkor láthatjuk, hogy nyilával a Cet fejére céloz! A Cet az ösztönök alvilágából emelkedik fel a tudatos, felső égi félkörre, azaz a Világosság Győzelme mi mást is jelenthetne, mint hogy ráébredünk arra, hogy valójában milyen érzések, milyen belső erők is dolgoznak, működnek bennünk!
Ezt tetézi még a Nap és a Merkúr délutáni együttállása (16:15), ami most mutatja idejét világos, egyértelmű beszélgetéseknek, információáramlásnak, szeretettel való megnyilvánulásoknak és mivel ez a napfordulón épp a 12. házban, 16:15-ös tetőpontjakor pedig a 8. házban van, így elmondhatjuk, hogy éppen a legmélyebb titkokat, érzéseket, lelki tartalmakat tudjuk ma megérteni és kinyilvánítani. Tulajdonképpen az egész elkövetkezendő negyedévnek az lesz a lényege, hogy a legmélyebb lelki szintjeinkre világosan rálássunk, megértsük önmagunkat és lezárjunk egy korszakot, hogy teret nyissunk az újnak.
A Hold a Kos csillagképen vonul át, estére a Fiastyúk alá ér, így igen termékeny, teremtő órákhoz érkezünk. A Merkúr pedig éppen délben lép be a Rák jegyébe, szintén a Napút csúcspontján, így gondolatainkat mostantól az érzések és ösztönök, intuíciók uralják, ideje jön az érzések kifejezésének, megértésének, a belső hazatalálásról szól most a Nap, a Merkúr és a Mars ereje is.

Zentai Anna
asztrozófus
Kép: Stellarium csillagászati program