2017. augusztus 25. péntek

2017. augusztus 25. péntek

véd-elem catholicexchange pcom

A mai nap fontos fordulópont, hiszen a Szaturnusz, az isteni minőség földi megtapasztalásának planétája (látszólag) irányt vált. Mostantól újra a karma körén, a hétköznapi létezésünkkel egy irányban halad, így gyakorlati szinten élhetjük megnyilvánulásait. Az utóbbi időben visszatérő feladatként hozta a hit erősítését, tudatosságát, a bizalmat, a félelmeink oldását, gyógyítását, a szellemi határaink meghaladását. Ma 14:05-kor történik az előremozdulás, de ebben az időszakban, ezekben az órákban, mintha látszólag megállna és áldásait szórná a Szaturnusz. Most a megszokottnál jóval könnyebben ismerhetjük fel és haladhatjuk meg azokat az önkorlátozó mechanizmusokat, amelyeket eddig azért működtettünk, hogy ne kelljen elfogadni mindazokat a szép és jó dolgokat, amikre igazán vágyunk, hiszen a múltban annyi sérelem, fájdalom érte lelkünket amiatt, hogy mertük jól érezni magunkat! Mindez most gyógyítható és mind lelki, mind szellemi, mind fizikai szinten is gyógyító erők tudnak érvényesülni.

Hangsúlyossá válik most az érettség, a felelősségvállalás, a hívatásunk, küldetéseink felvállalása. Vonatkozik ez nem csupán azokra a dolgokra, amiket tevékenységként végzünk, hanem emberi, karmikus vállalásainkra is. De különös figyelmet érdemes most szentelni (mert hát mégis csak a szentség minősége jelenik meg most egyértelműen!) azoknak a dolgoknak és megéléseknek, amik valóban kiteljesedést, a varázslat, a csoda érzését, az isteni, mennyei érzéseket jelentik számunkra. Helyet kaphat a céltudatosság, a kitartás, a szorgalom, az önfegyelem, a teherbíró képesség megerősödése is.

A délelőtt folyamán a megújulás, az átalakítás erejével varázsolhatjuk el önmagunkat, emelhetjük életünket. A késő délutáni – kora esti órákban a Hold és a Jupiter együttállása által érzékelhetővé, lélekben egyértelművé válnak az igazságok, megnyílnak az érzések, a segítő készség, a bizalom. Este kisebb-nagyobb felismerésekre juthatunk, útmutatást kaphatunk a jövőre. Éjfél előtt a Hold együttáll a Spica csillaggal, az Arató Szűz előre lépő lábának lábfejével, a magyar hagyományban a búzakalásszal. Aki fényt vet, fényt arat – aki szeretetet vet, szeretetet arat! – üzeni a Spica, aki egyben az angyali dimenziókat is megnyitja számunkra.