2016. január 27.-28.

Január 27. szerda – 28. csütörtök – A Nap lassan bekúszik a Bak csillagkép behajlított térde alá. Ezekben az időkben a sorsunk, az égiek akarata és gondoskodása iránti alázat hangsúlyt kap. Ha úgy érezzük, legalább lélekben, vagy akár a gyakorlatban is, jólesik térdre borulni a felsőbb, isteni hatalom előtt és rábízni szívünket-lelkünket, akkor tegyük meg bátran! Ez a kis szertartás és az általa felébredő mélységes bizalom (!) is nagy energiákat mozgat meg. Elfogadni azt, amire hívatottak vagyunk, amit megérdemlünk, ami nekünk van teremtve – olykor nehéz ügy. Azért is, mert 1. az élet nagy ajándékai legtöbbször csúfos csomagolásban, vagy gyanús álarcban jelennek meg először és csak a folyamat során szépülnek meg és nyílnak ki, 2. nem mindig látjuk az adott dolgon, hogy az a jövőben hogyan alakul és mi lesz belőle (de a szívünk már érzi!). Továbbá, az élet édes ajándékai gyakran a keserű tapasztalások után kiérdemelt jutalmat jelentik – ha pedig bele sem lépünk a feladatba, ha fel sem vállaljuk minden terhével és esetleges sérüléseivel együtt, akkor jutalom sincs.
Ideje van tehát a felvállalásnak is, annak, hogy azok mellett a jelenben már élt helyzetek (akár kapcsolatok) mellett, amelyekben már benne vagyunk, tudatosan döntést hozzunk! Elsőnek tánhet csak nehéznek mindez, hiszen amíg nincs döntés, több lehetséges út is lebeg a térben. Ám onnantól kezdve, hogy a döntés megszületett, érezhetően eltűnnek a feleslegek és megnyílnak azok a kapuk, amelyek addig zárva voltak!
Szerdán mindemellett a kreatív, alkotó képességeink kihasználásának további fázisait éljük. Inspirációkat kapunk arra, hogy merjük kifejezni magunkat, megismerni valami még mélyebb, misztikus működést, megváltoztatni valamit, amitől sorsunk jobbra fordul. 
Csütörtökön már a múlton való továbblépés, az új kalandok felé való nyitás ideje van. 
Hozzájárul mindehhez a folyamathoz, hogy a Mars a Napútnak azon részén halad éppen, amikor már elhagyta az Angyal csillagképet, de még nem ért a Mérlegbe. Ilyenkor nem csak e két csillagzat üzenetei érzékelhetők, de erőteljesebben vannak jelen a háttérben ragyogó csillagzatok, például a Hydra és a Kentaur, amelyek állatias ösztöneinket jelenítik meg és azt a rendkívül magas bölcsességet, amelyet ezek leküzdése, felemelése következtében szerezhetünk meg. Saját mélyen bújkáló ösztöneinket felismerni, tudatossá tenni és megmunkálni – ennek is ideje van.

ZenTaiAnna