2016. május 07.-08.

birds_and_blooms_magazine_1462355862

Segítség a hétvégi programtervezéshez: bármit is tervezünk, ezen a hétvégén szombatra érdemes időzíteni azt, amit kellemesnek szeretnénk és vasárnapra azt, amitől nem torpanunk meg, hanem komolyabb eredményt is várunk.

Május 07. szombat – Május hónap legtermékenyebb napjához érkeztünk, amikor a létrehozó energiák a legerősebben működnek! Most bármit teszünk, annak óriási nemző ereje van, legyen szó gondolkodásról, érzelmekről, munkáról, vagy bármi másról. Gyermekáldás behívásához szintén a mai nap a legalkalmasabb, különösen 16 és 19 óra között.

Álmainkban is már a nemzés folyamatán megyünk át, majd napközben a Bika csillagkép alatt haladó Hold a vetés, a gyarapítás, a stabilizálás, a biztos tudás megtalálásának idejét üzeni.

Május 08. vasárnap – Felállt már az égbolton egy nagy háromszög, amit a Hold ma négyszöggé egészít ki. A Jupiter szembenáll a Neptunusszal, a Szaturnusz pedig az így létrejött háromszög csúcsán foglal helyet. A Jupiter oldaláról így jelen van az önuralom, a sorsunk uralásának és a feltétlen szeretetben való kapcsolódásnak visszatérő lehetősége (pl. széthúzás helyett összefogás), a Neptunuszéról pedig a mély lelki-tudati szinteken való oldás és tisztulás, egy szebb és szabadabb jövő érdekében (pl. függések, kétségek és féltések letétele, feloldása, az egység tudata). E két minőség – a Szeretet és az Egység! – akar kiegészülni most bennünk. Ha mégis feszülés lenne e kettő között, akkor időnként a Szaturnusz hoz megoldást: megtanulni türelmesnek és felelősségteljesnek lenni, hinni és bízni. Lépésről lépésre tanuljuk most kapcsolatainkban azt, hogy milyen is igazán bölcsen, szeretetteljes igazságossággal létezni. Lassan érnek be ezek a tanítások, hiszen a külvilágtól látott mintát, az egymással való küzdelmet kell lecserélnünk az egymásért való küzdelemre, a győzni akarást a kegyelemre és önmagunk előtérbe helyezése helyett a másik fél felemelésére, az akaratosságot az alázatra!

Ma a Hold még nagyobb erővel hozza el azt a lehetőséget, hogy mindezt megvalósítsuk. A Bika csillagképben haladva, 8 és 11 óra között elhalad a Bika szeme, az Aldebaran csillag alatt. Figyeljük ekkor a lelkünket, hiszen eleve érezzük, látjuk magunk előtt, hova érdemes felküzdeni magunkat, milyen minőségben érdemes létezni és működtetni a kapcsolatainkat! 13 órától Nimród csillagai alá ér a Hold, ettől kezdve eljön az idő, hogy azt, amit már nem tudtunk elég jól működtetni, újra megpróbáljuk, önmagunkat legyőzve újra visszaállítsuk a helyes működéseket! A felfényesítés erejét, képességét adja Nimród, az égi vadász.

 

Este 20 és 22 óra között a Hold már a Rigel csillag alatt halad el, Nimród első lábánál, így ez a spirituális útra lépés ideje, minden egyes ember számára. Most bármi ér, a kozmikus üzenet az, hogy merjünk magunkba nézni és mindenre saját magunkban keresni a választ! Hiszen sehol máshol nem is találhatjuk meg…

Zentai Anna

Kép: birds and blooms magazine