2015. október 05.

Október 05. hétfő – A Nap a Szűz csillagkép alatt, a Szűzleány ölénél halad, abban a fázisban, ahol a múltból a jövőbe való átlépés történik – így mi is abban a stációban járunk, amikor aktívan, cselekvően lépünk át a jövőbe, magunk mögött hagyva a múlt minőségeit. A fényt és melegséget árasztó Nap ma áll együtt az Auva csillaggal, amely a Szűz szíve, ebből indulnak ki ölelésre táruló karjai – a szeretet-ölelés ereje most igen jelentős.
A Hold a Rák jegyében haladva hangulataink, érzésvilágunk fokozott működését üzeni. Előtérbe kerül az otthon, a család, az anyaság. Az égbolton az Ikrek csillagait érinti a Hold – a derekától egészen a feje búbjáig vándorol, vagyis a nap során tapasztalatokat szerezhetünk arról, mennyire mások és különbözőek vagyunk, a nap végére pedig még ezen túl, megérthetjük, hogy mindennek ellenére valójában egyek. Így haladunk a különváltságtól az egység megértéséig, miközben kora déltől délutánig a Hold az Ikrek szívével kerül együttállásba (a szeretet összetartó erejét érzékelhetjük), 14 és 18:30 között Castor, az esti órákban pedig Pollux csillagán át, a halandóság, majd a halhatatlanság, az örökérvényűség üzeneteit hozzák el megéléseink.
Ez a nap fejlődést hozhat abban, hogy merjük-e megélni szabadon az érzéseinket, érzelmeinket és igazi vágyainkat. Egy függőségek nélküli, szabadabb létezés megteremtése zajlik most.

Zentai Anna
Fotó: Vajda Attila