2015. július 15.

Július 15. szerda – Ki vagyok és merre tartok?


A jelenlegi bolygóállások nagy energiákat mozgatnak meg bennünk, de kérdés, hogy látunk-e a felszín mögé is? A Rák jegyében haladó Hold ma végigvonul a Merkúr és a Mars együttállásán, ugyanakkor mindez szemben áll a bak Plútóval.
Csemegézzünk ebből párat… A Rák-Bak tengelyt illetően, mélyen belém ivódott az a meghatározás, amelyet még az asztrozófia tanfolyamon hallottam, palánta koromban: ez a tengely a „honnan jövök? – hovámegyek?” kérdéseit veti fel. A Rák jegy uralkodó égiteste ugyanis a Hold, ami a Belső Otthon szimbóluma. Alapja az életünknek, hogy tudom, miben vagyok otthon, miben érzi magát otthon a lelkem, ki is vagyok valójában. A Bak pedig a célok felé való, kitartó, szívós haladásnak, a küldetéstudatnak felel meg. Lelki síkon tehát most kerülnek előtérbe azok a megélések, amikor az események sodrában ideje tudatosítani: ki is vagyok valójában, hol a helyem, mi a dolgom, mi a valódi szerepem, mi jelenti számomra azt, hogy „otthon vagyok az életemben, a lelkemben”? Ezzel együtt, mit érdemes most felvállalnom, milyen önkorlátozásokat, határokat érdemes meghaladnom magamban? A Mars és a Plútó egyrészt óriási lehetőséget adnak a kitörésre, ám félre ne értsük, ez elsősorban belül történő, tudati kitörés! A szellem ereje, fény felé törekvése, átalakító és felemelő minősége összeadódva. Másrészt, társulhatnak hozzá olyan megélések is, amikor valóban ideje kiadnunk magunkból a gőzt és ekkor bizony nem az elfojtással használunk magunknak, hanem a vágyak, indulatok és elemi késztetések tudatos megélésével.
Ha valami eddig már mélyen bennünk volt, de még váratott magára, vagy ha régóta tudtuk, mi a dolgunk, de nem mertük tenni, akkor ennek itt és most lehet az ideje. A családi viszonyok, az anyaság, a múlt kutatása, a tőlünk eltérő működések megértése is nagy szerepet kaphat.

A Mars az erőnk, bátorságunk és nyíltságunk megjelenése, a Plútó pedig jelképezi a sorsunk feletti hatalmunkat, amellyel akár nagyot fordíthatunk életünkön. Lehet élni is mindezzel…

 A Vénusz közben lassan közelíti az Oroszlán szívét, a Regulus csillagot, amely alatt szombaton fog elhaladni. Az Oroszlán csillagkép összes csillaga közül az egyetlen egy csillaga ez, amely a Cselekvések útjával,a  Napúttal kapcsolatban áll. Vagyis bármi zajlott és zajlik le bennünk, bármit is tudtunk meg a múltról, bármily ösztönökkel is küzdünk – az egyetlen olyan minőség, amit a társainkkal és magunkkal szemben, a hétköznapokba érdemes kivinni – az a feltétlen szeretet.

 

 Zentai Anna

Kép: Patricia Ariel