2015. július 16.-17.

Július 16. csütörtök – 17. péntek – A halhatatlanság ereje
Ma hajnalban (03:25-kor egzakt) a Nap és a Hold együttállása, vagyis az újhold teljesedik be, az Ikrek csillagzat második legfényesebb csillaga, Pollux alatt. Pollux az egységből kettészakadt minőség isteni, halhatatlan része, a mitológiai testvérpár halhatatlan fele. Álmaink és a napi megélések is hordozzák most azt az üzenetet, amely az örök érvényűről, a hosszú távon is működő, igaz, értékes dolgokról, eszmékről szól. A megújulás most ebben az energiában történik.
Kora reggel a Merkúr és a Mars együttállása is beteljesedik az Ikrek derekánál, a szellemi erő, gyorsaság, intenzitás és a nyílt önkifejezés erejével. A gyermek(i minőség) most is megoldó erejű lehet. Ha van olyan negatív gondolat, melyet már szeretnénk letenni, ebben is megkapjuk a segítséget.
Az Ikrek lényege a látszólag különböző minőségek megtapasztalásán túl, hogy rájövünk: az eltérőségeket nem eltolni, elutasítani érdemes magunktól, hanem most tanuljuk meg testvériesen, szeretve együttműködtetni őket. A szereteten át láthatóvá válik az eredendő egység.
Csütörtöktől és egész pénteken, a Hold már a Rák csillagképen vonul végig, így ismét megtapasztalhatjuk a szeretetteljes befogadás, megnyílás (csütörtök késő délelőttől péntek hajnalig), a szeretetteljes táplálás, éltetés (péntek hajnal – kora reggeltől délig) és a szeretettel való elengedés (péntek déltől éjfélig) élményét.


Zentai Anna