2015. augusztus 18.

Augusztus 18. kedd – A mai nap már az energiát, lendületet igénylő munkáknak és a társas tevékenységeknek kedvez. A szeretet ereje és a lelki egyensúly egyszerre kapnak fontos szerepet, együtt mutatják meg, hogyan tovább.

Ez is egy olyan nap, amikor érdemes szeretni, ölelni, fényt vetni – ilyen egyszerű és nagyszerű dolgok elhozhatják a múlt rendeződését, a jelen állapot gyönyörűségét, vagy a jövő magjainak elvetését.

Gondolatainkra és szavainkra az elkövetkezendő napokban különösen érdemes lesz odafigyelni és tudatosan irányítani őket. A Merkúr nemsokára eléri az Oroszlán nemző részét, ahol csillagok születnek, ez az egyik legkreatívabb terület az égbolton, így szellemi és kommunikációs képességeinket most igen jól kamatoztathatjuk. Akinek éppen ezen a területen van gondja (pl. kommunikációs problémák, beszédhibák, olvasási zavarok, írás, stb.) az mostanában sokat javíthat képességein.

A Mars tovább közelít a Jászol csillaghalmazhoz (Preasepe), a Vénusz által pedig még teljesebb rálátást kapunk arra, hogyan is működünk érzelmi kapcsolatainkban – legtöbbször elég önmagunkat megérteni ahhoz, hogy tudjuk, hogyan viszonyuljunk a másikhoz.

 

A késő esti órákban lelki értelemben új utakon indulhatunk, szenvedélyes és végletes érzések kerülhetnek megélésre, mélyebb titkokba is bepillanthatunk. Bátran engedhetünk szélsőséges érzéseknek is, de a lelkünk és sorsunk feletti hatalom kézben tartásáról ne feledkezzünk meg! Ezt is gyakorolhatjuk most. Magas égi üzenetek, útmutatások segíthetnek, hogy lépjünk a jövő felé.

 

 Zentai Anna