2015. augusztus 19-20.

Augusztus 19. szerda – 20. csütörtök – Eseménydús szerdai nap elé nézünk, a felszabadulás erőteljes élményével. Az égbolton egy háromszög jön létre az érzéseket, lelkiséget jelképező Hold, az érzéki és nőies Vénusz, illetve a korlátokból kiszabadító, különleges és meglepő élményeket hozó Uránusz között. Ez a nap (és a körülötte lévők is) bőven tartogat most nekünk váratlanságokat, hirtelen jövő, szokatlan élményeket, felszabadító felismeréseket és tisztázódó helyzeteket. Az Uránusz által egészében tudunk megérteni bizonyos működéseket és ő a karmatisztító energia is, amely most érzelmi-női-családi-párkapcsolati téren érvényesül.
Érzéseket és érzékeket ideje felszabadítani és őszintén megélni. Az élmények közepette nagy szerepet kap a teljes rálátás érzelmi működéseinkre, illetve az ösztöneink tudatos uralása. Mindez azért van, hogy még tisztábban megéljük azt, akik igazán vagyunk, még szabadabban áramoltassuk a női vagy érzelmi energiáinkat, megéljük a nőiességet, vagy a férfiak az érzelmeket.
Szerdán a Hold a Szűz csillagkép jövőbe lépő részénél járva, a jövőért történő munkát és rendeződéseket üzeni. Csütörtökön már az Angyal csillagai alatt halad, így ez a nap teljes egészében az angyalokkal való foglalkozásé, az angyali sugallatoké!
A csütörtöki nap sokkal visszafogottabb, finomabb, csendesebb lehet. Rengeteg válasz megérkezhet, leszűrhetjük a következtetéseket az eddigi tapasztalások alapján. A lelkünkben való rendezkedés és átalakulás ideje van. A Mars ekkor vonul el a Jászol csillaghalmaz alatt, tehát most történik a Fény Születése, marsikus értelemben – érzékelhetjük ezt a férfi minőségben, bátorságban és küzdelmekben, szexualitásban és akaraterőben, új kezdetekben és a fejlődés igényében.

Zentai Anna