2014. november 17.

November 17. hétfő – A mai napon a lélekkutatás területén szerzett tapasztalatok és a belső hang súgásai által érthetjük meg, merre van az előre. Sokat számít, ha tudatában vagyunk lelki stabilitásunknak és az anyagban alakuló változásokat nem ellenezzük, hanem segítjük. A délelőtt folyamán ügyeink támogatást kapnak, lassan, lépésről lépésre, szépen alakulnak.
A Nap ma éri el a Mérleg második serpenyőjét tartó csillagot, a Zuben Elakrabot, amely immár nem a múlt, hanem a jövő igazságáért felel. A régi arab asztrológiában ez a csillag volt a Skorpió ollója – az olló megjelenése a gyakorlatban is üzenete lehet annak, hogy most van ideje levágni magunkból, környezetünkből azon minőségeket, melyek a hamarosan bekövetkező, magasabb szintű életvitelhez már nem méltók.
A Hold a Szűzből a Mérlegbe lép a kora esti órákban, így a rendrakás után a harmónia, az egyensúly megteremtésének ideje jön el. Az esti óráktól a párkapcsolat hangsúlya, a művészetek, a kellemes időtöltés órái következnek. Ebben az időszakban mindannyiunk számára megnyílik az a lehetőség, hogy ráérezzünk a társunk lelkére, jobban megismerve és megértve őt, illetve meglássuk benne saját tükrünket.


Zentai Anna