2013. december 06.

December 06. péntek – Lélekgyógyászat, kedves szavakkal

A mai nap alkalmas a tisztázó beszélgetésekre, ezzel együtt megérthetjük még a legmélyebb, leginkább láthatatlan működéseket, összefüggéseket is. Sokszor a legnagyobb igazságokat és a legmélyebb érzelmeket a legnehezebb kimondani, nem is biztos, hogy akaródzik, ha viszont ezt meglépjük és – akár szavakkal, akár magatartásunkkal, de főleg szavakkal – egyértelműen kifejezzük magunkat, akkor olyan megkönnyebbülést és felszabadulást tapasztalhatunk, ami miatt már megérte. Blokkok oldódnak, béklyók hullanak, bilincsek szakadnak, torokban lévő gombócok és tüskék tűnnek el, és akár tetszik az eredmény, akár nem, az emberi lélek máris fejlődött, erősebb, egészségesebb lett. (Épp nemrég bukkant elém egy internetes reklám, amiben válltig állították, hogy az X orrcsepp tökéletesen megszünteti a náthát és az orrdugulást, és azonnal eszembe jutott, mennyire más – de mennyivel igazabb – világ lenne, ahol csak annyit mondanának helyette: fáj a torka, eldugult az orra? Álljon elébe kedves családtagjainak, szeretteinek, főnökének/barátjának/kollégájának stb.. és mondja ki, ami a szívét nyomja! Aztán lehet búcsúzkodni a nyavalyáktól iziben…) No de vissza a valóságba..

Ma, azaz pénteken este 22:37-kor Merkúr-Neptunusz kvadrát, ami szellemi vagy kommunikációs erőpróbát, de ez által eredményt is hozhat. A Neptunusz magasabb analógiái az önös érdekeken való túllépés általi egység állapota, tudata, az önként hozott áldozat, amely egyértelműen szereteten alapul. Tehát ahelyett, hogy bármitől függővé tennénk jólétünket, inkább az engedésre és adásra érdemes gondolni… A mély belső tisztulást és szabaddá válást segíti a Neptun mögött a Vízöntő. A gyógyulást pedig egyrészt a Neptunnal együttálló Chiron, másrészt e naptól már a Merkúr is. 18 óra után ugyanis a Merkúr már egyértelműen a Kígyótartó csillagkép alatt halad, ezzel gyógyító erőt csempészve gondolatainkba, szavainkba! A Merkúr által nyílnak meg a titkos tudás kapui, így a szellemi- és gondolatmágiának különösen ideje jön, a megértés-megértetés, a megismeréseken alapuló beavatás időszakába léptünk. A Hold a reggeli óráktól már a Vízöntőben jár, lelkünk tisztulását és szabadságát erősítve. Mögötte a Bak csillagkép Tejútra néző feje, és nyaka, így ma lelki szemeink előtt megjelenhetnek a legmagasabb célok, melyekhez kellő lelki erőt, kitartást, céltudatot is kapunk.

A nagy, őszinte beszélgetésekre és megértésre visszatérve: 11 és dél között aktuális a ráébredés az érzelmekre, a lelkünk szabadságára, valódi vágyaira, ezzel együtt az őszinteség és a jövőt érintő beszélgetések jelennek meg. 12 és 13 óra közötti időszak kedvez a spirituális tevékenységnek, meditációnak, a lelki beszélgetéseknek, a lélekkutatásnak, annak, hogy a dolgok mélyére érzékeljünk. 14 és 15 óra között a párkapcsolatok és társulások tisztázásának ideje jön, letehetjük terheinket, megértőbben fordulhatunk társaink felé. 16 és 17 óra között a rendező beszélgetések és munkával, hívatással kapcsolatos megbeszélések ideje van, az előrelépést ez idő tájt kifejezetten az áldozatos, szeretetteljes magatartás hozza meg. 18 és 20 óra között a szerelemmel, gyermekekkel kapcsolatos beszélgetések ideje jön, most könnyebben, játékosabban sikerül megoldani a helyzeteket, és szellemi kreativitásunk teljében vagyunk. Végül, a késő esti órákban már az otthont, családot, vagy a múltat érintő ügyeket érdemes mélyen átbeszélni, tisztázni.

Zentai Anna