Mars a Rák csillagképben – 2023. május 16 – június 18.

A Mars megérkezett a Rák csillagképbe és május 16-tól június 18-ig az égi fényjelek ezen stációjában jár – a Belső Templom terében.

A Rák három ága annak a hármasságnak a szimbóluma, ami feltétlenül szükséges ahhoz, hogy önálló, kiteljesedett, örömteli életet éljünk – ez ugyanis nem menne anélkül, hogy le ne válnánk a környezetünk elvárásairól, véleményéről és játszmáiról. A hármas folyamat, amely bennünk is lezajlik: a befogadás, a megtartás/éltetés és az engedés/elengedés három lépcsőfoka, amelynek hála, megszületik az önálló, teljes ember.

Ahhoz, hogy mindez a javunkra váljon, hogy úgy működtessük, hogy valóban teljességet hozzon és később ne bánjunk meg semmit, most van ideje odafigyelni és megerősödni lélekben! A Belső Templomunkba van ideje visszavonulni és figyelni arra, hogy úgy reagáljunk környezetünk impulzusaira, hogy az a szívünk igaza szerint történjen és a későbbiekben is jó legyen.

Ezen folyamat első szakasza tehát: a befogadás, a megnyílás fázisa. Ebben vagyunk most! A Mars közvetíti most ezt az erőt, tehát a férfi minőség, a bátorság, az önvalónk képviselése, az akaraterő, a lendület, a szellemi növekedés, az eddig megszokott rendszerből való kitörés. Most az a fő kérdés, hogy a hozzánk érkező lehetőségekre megnyílunk, vagy nem nyílunk meg? Befogadjuk-e azt, ami jön, vagy nem?

Nagyon fontos, hogy ezt most a szívünkben-lelkünkben érzett igazság szerint döntsük el! Ne az elme legyen a domináns – a szív diktáljon! Ne mások véleménye számítson! Fontos, hogy a valóban lelket tápláló dolgokra legyünk nyitottak, ne zárkózzunk el, nyíljunk meg! Viszont azokra a dolgokra, amelyek nem a szívünk szerint valók, amelyekkel csak megfelelni akarnánk másoknak, vagy tudjuk, hogy bántóan, rombolóan hatnak ránk, mondjunk nemet, merjünk nemesedni!

Zentai Anna

Kép: Pinterest