A visszaúszó hal csillagüzenete

A Jupiter és a Neptunusz jelenleg a Halak csillagképben jár, ezen belül pedig a két halacska közül a visszaúszó hal csillagai alatt. Így marad ez még egy darabig akkor is, amikor december 20-án a Jupiter az ember alkotta Zodiákus körön a Kos jelébe fog lépni.

A Halak jeleníti meg a lélek hívásait, hívásainak aktuális irányát, döntését. A Napúton visszafelé úszó halacska a múlt irányába tér vissza – míg párja, a felfelé úszó hal már a Napút fölé emelkedve, kiemelkedik a körforgásból és a Tejút irányába, “hazafelé” tart. Lelki hívásainkat egyértelműen érezzük, akkor is, ha gondolataink könnyedségén, halk súgásán át szólnak hozzánk.

A jelen időszakban a lélek arra érzi a hívást, hogy a még beteljesületlen vágyakat (=küldetéseket), rendezetlen dolgokat, folyamatban lévő feladatokat, sorsmunkákat végre elvégezze és beteljesítse.

Ez nem arról szól, amit az egó akar megtenni. Ez arról szól, amit a lélek valójában akar!

Ami hívja, vonzza a lelkünket, a szívünket, mint a mágnes. Ami folyton ott motoszkál bennünk és nem hagy nyugodni!

Ha valami “

“nem hagy nyugodni”, akkor az a lélek jelzése arról, hogy milyen feladata van még, hogy merre menjen.


Van dolga az egónak is – de amiért itt vagyunk, az elsősorban a lélek dolga. Vajon mi az, amit még nem tettem meg? Vajon mi az, ami még rendezésre vár? Vajon mi az, ami még lezáratlan?


Ezeket a kérdéseket, ha feltesszük magunknak, akkor azonnal érkezhet a válasz, valahonnan mélyről, belülről… Kövessük ezt a hívást, engedjünk a szív akaratának, hiszen ő a valódi iránymutató!

Zentai Anna

Kép: Pinterest