A jelenlegi időszakról és a Halak jelének hangsúlyáról

A maszkok, álarcok lehullása a szó ávitt értelmében is erősen jelen van, megérkezett már és ez rendkívül felszabadító azok számára, akik kerestek, kutattak, válaszokat vártak és őszintén, a lelkük hívása, a szívük igaza szerint élnek. A lélek tiszta hívását a Hold és a Neptunusz jelképezi, de főként a Neptunusz, hiszen a Hold a lélek felszíne, az önazonosság, a Neptunusz viszont még ezen is túl, az igazán mély lelkiség, a valós, ösztönös, természetes, a legtisztábban szóló belső hang és iránymutatás, az egység élménye. Amivel a lélek egy, arra rezeg és ez az érzet összetéveszthetetlen akkor is, ha elméből ki akarjuk magyarázni. (Itt jegyzet meg, hogy egy régebbi, a tudatosságot még nélkülöző rendszer szerint a Neptunusz az illúziókkal azonos, de ez így nem valós állítás – nem eleve az, hanem ez csupán egy analógiája, ami alacsony szintű megélésekhez kapcsolódhat. Éppen az a lényege a neptuni erőknek, hogy ha valóban tisztán látjuk és ismerjük magunkat és merünk a lélek hívása szerint élni, akkor már nem vagyunk megingathatók és elbizonytalaníthatók és akkor nem hisszük azt, hogy amit a belső vezetőnk mond, az illúzió. Ez egy fejlődési folyamat.)
A Neptunusz most igazán a helyzet urának érezheti magát, hiszen ő a Halak jelének uralkodója, amelyben péntektől már 4 bolygó tartózkodik. A Nap és az ide érkező Merkúr főbb személyiségjelölők és mellettük a harmadik ilyen, a Hold is havonta 2-3 napig erősiti a Halak erőit, emellett a Jupiter és maga a Neptunusz is itt járnak. Mindannyiuk felett uralkodik azonban a Neptunusz, a mély lélek, a mély érzelmek princípiuma! Most érvényes igazán, hogy nem elmével, hanem szívvel és ösztönösséggel érdemes haladni.
Ilyen neptuni időkben a fejlődési folyamat, amelyen keresztülmegyünk, gyakran lehet az, hogy összevarodunk, vagy a szívünk mélyén érzett dolgokban elbizonytalanít bennünket valaki. Ám ami kint van, az ugyanaz, ami bent van – minden külső motívum a saját belső önbizalomhiányunk kitükröződése. Ezért, ha önmagunkon dolgozunk és magunkat erősítjük, akkor ezek kívül is megszűnnek.
Alacsony szinten, önismeret és önazonosság hiányában jelenhet csak meg az illúzió, hiszen rengeteg öntudatlan hiedelem hordozói vagyunk. Hogy egy elképzelés, egy vágyott cél mennyire valós, ez szintén önismereti kérdés, tehát megint csak javasolt az önmunkában elmélyedni. Sokat segítenek most ebben a háttérben ragyogó Vízöntő csillagkép tisztító erői!
Szintén ide kapcsolódó folyamat lehet bármilyen téren és értelemben a következő megélés: lezárunk valamit, ami már nem rezeg együtt velünk, elvonulunk, megpihenünk, feltöltődünk erővel (nagyon fontos!), összegezzük a múlt élményeit és erőt gyűjtünk a következő, új időszakra.
Magasabb szinteken már jelen van a Halak által a mély harmónia, a művészi ihletettség, az egység élménye.
Mindezekhez azonban egyaránt szükséges a most sokunkban megjelenő áldozatszerepek és szenvedésprogramok kioldása, az ezektől való megtisztulás! Sok ilyesmi jöhet most felszínre, azonban éppen ezek a valódi illúziók! A múlt élményeinek ittmaradt, kidolgozatlan rezgéseit ideje feloldani és elengedni!
Ha egy tanácsot mondhatok: a szenvedés és a fájdalom bizony rossz tanácsadó. Az emelkedettség, az öröm érzetét érdemes követni, azokat a dolgokat, amelyek ERŐT ADNAK a lelkünknek! (..és ez által akár a testnek is.)

Zentai Anna – asztrozófus
Kép: Pinterest