2024. március 18. hétfő – 19. kedd

Az utolsó két napját éljük annak az időszaknak, amikor az elmúlt élményeinket, történéseket összegezve rájöttünk, hol engedtük elfolyni energiáinkat, mivel nem voltunk azonosak és megtehettük a szükséges lépéseket ahhoz, hogy több erőnk legyen, illetve erőt gyűjthettünk az elkövetkezendő időszakra, megpihenhettünk, feltöltődhettünk. Március 20-án hajnalban bekövetkezik a tavaszi napéjegyenlőség, a Nap az alsó félkörről a felsőre érkezik, győz a fény, a világosság! A hét első két napján így még érdemes befelé figyelni, feltöltekezni, hogy a szerdától induló energiakifejtéshez legyen sok erőnk!

HÉTFŐN a Hold a Tejútról leérkezve a szokásosnál is elevenebb, intenzívebb álmokat és megérzéseket hoz el. A Rák jegyében jár, saját uralmi területén, a Víz elemet megidézve, egyben az Ikrek csillagkép alatt – érdemes most elmerengeni a múlton, megkeresni a jelenben kialakult dolgok eredetét és jobban figyelni érzelmeinkre. Minden szinten, testileg-lelkileg-gondolatilag is fontos a befogadás-táplálás-elengedés kérdésköre. A nap eleje a lassú, megfontolt, céltudatos haladásnak kedvez, napközben aztán érdemes engedni érzéseinknek, megélni a finom, szeretetteljes, áradó érzelmeket és elgondolkodni akár tágabb összefüggéseken. Az, hogy meg tudjuk különböztetni, hogy mi fontos a testnek, az elmének és mi fontos a szívnek, e napon hangsúlyos élmény lehet és támogatja a jövőnkről szóló elképzeléseket, a jövőnk építését. Délután már a nyílt, egyenes, ám együttérző kommunikáció órái érkeznek.

KEDDEN már a Rák csillagkép alá érkezik a Hold, így hangsúlyosabbá válik az a tanítás, hogy mire nyílunk meg és mire nem? Mit engedünk meg, mit engedünk be – és mit nem? Attól függően, hogy mennyire vagyunk tisztában azzal, hogy mi a jó nekünk, hogy mennyire vagyunk önazonosak, vagyunk képesek választani. Mély érzelmeink kicsit felkorbácsolódhatnak e napon, több lelki inspiráció, késztetés érkezhet élményeinken át. A nap végén érdemes úgy nyugovóra térni, hogy tudjuk: szerdán már nem csak új napra, de új évre is ébredünk!

  • A tavaszi napéjegyenlőség üzeneteiről szóló, új videó az Új Egyensúly YouTube csatornán tekinthető meg!

Zentai Anna

Kép: Pinterest