2019. június 05. szerda – 06. csütörtök

2019. június 05. szerda – 06. csütörtök

szív2

A belső otthonteremtés útját járjuk e napokban, miközben vissza- visszaidéződik a múlt, melynek még gátló, félelemben és fájdalomban tartó hozadékaitól folyamatosan tisztulhatunk. A belső otthonra találás külső otthonunk alakítáásval is összefügghet, de a külső eredmények jó részben múlnak azon, hogy mennyire vagyunk stabilak a lelkünkben. Keddtől a Merkúr is a Rák jegyében jár, követve a Marsot, így már nem csak lendületet, erőt, akaratot érzünk a lelki otthonra találás, az önazonosság építése ügyében és a család, az otthon fejlődéséért, hanem gondolatainkon is már az érzések, érzelmek uralkodnak. Előkerül a múlt sok emléke, visszatekintés kezd nyílni a dolgaink, jelen helyzeteink eredetére. Úgy láthatjuk át mostantól a helyzetünket és úgy találhatjuk meg a megoldást is, hogy megismerjük, felfedezzük annak gyökereit és így megértést nyerünk a jelenre és a jövőre is.

Szerdán a Hold a Rák jegyében járva erősíti hangulatainkat, lelkünk változékony színességét, a család és anyaság minőségeinek hangsúlyát. Mögötte az Ikrek csillagkép üzeni, hogy lelkünkben érezhetjük most a különbözőségek csodálatos együttműködését. Test és Lélek, Fent és Lent, Nő és Férfi, Bal és Jobb, Látható és Láthatatlan, Örök és Múlandó minőségek táncában létezünk – mely mind az Egyből ered és az Egybe tér vissza. A Nap Nimród íjat tartó keze felett pedig a tartás, megtartás erejét ragyogtatja bennünk. Délután a Hold és a Mars együttállása az Ikrek és az Egyszarvú csillagképek alatt nagy lelki erőt, intenzív érzelmeket, az Egység üzenete általi új kezdetet jelöl.

Csütörtökön a Hold végighalad az Ikrek felsőtestén és fején, így Castor és Pollux csillagai is érintettek lesznek, a halandó, múlandó minőség érzését, majd a halhatatlan, örök, isteni minőséget élhetjük át (előbbit álmaink idején, hajnalban, utóbbit a reggeli és főéknt a délelőtti órákban). Estére aztán a Rák csillagkép alá ér a Hold és a megnyílás, a befogadás minősége merül fel – ahhoz mérten, hogy a lelkünkkel azonos, érzéseinket megmozgató, vagy a lelkünkhöz nem tartozó, nem vágyott dologgal találkoztunk-e, érdemes dönteni arról, hogy a megnyílást, vagy a nemesedést (nemet mondást) akarjuk-e gyakorolni? Szintén e napon kis előszelet kapunk a június közepén érkező nyári viharokból is – a most aktuális folyamatban, amely arról szól, hogy minden múltból hozott önkorlátozást meghaladva, önmagunkat szeretve és értékelve merjük a tökéleteset választani, most lelki-érzelmi ösztönzést kapunk. Érdemes ismét elgondolkodni a “honnan jöttem – merre tartok” kérdéskörén (ez egész júniusra igaz!) és ezt elsősorban a lelki hívásaink alapján megvizsgálni. A délutáni órák már a harmonikus lelki, családi, párkapcsolati megéléseknek kedveznek, érzelmi tapasztalatainkat átláthatjuk.

Zentai Anna

asztrozófus