2019. július 11. csütörtök

2019. július 11. csütörtök

fények

Különleges naphoz, fontos fordulatokhoz érkeztünk. A főszerepet ma a tisztítás kapja – feloldani, megszabadulni, megkönnyebbülni mindattól, aminek lejárt az ideje.

Álmaink idején egzakt, de a környező napokat is jelentősen átszínezi a Nap és a Neptunusz inspiráló, tüzesítő kapcsolódása. A fényt, világosságot, rálátást és cselekvést jelölő Nap és a mély lelkiséget, mély érzelmeket, érzékfeletti érzékelést jelölő Neptunusz ma a felemelkedés trigon fényszögével kapcsolódik össze, a hajnali órákban, így főként álmaink idején érzékelhetjük ezt az erőt. A világosság a legmélyebb rejtekekig hatol, fény derül a titkokra, arra is, amit önmagunk elől rejteni próbáltunk eddig. Ráérzékelhetünk a jövőre (a Neptun a Vízöntő csillagkép jövőbe ömlő vizének csillagainál halad), de a mélyebb összefüggésekre is. A lélek, az érzések terében éljük most meg a nagy, energikus, impulzív élményeket (vizes jegyekben jár a két planéta), lelki inspirációkat kapunk. Fontos lehet ebben a múltra, a dolgok eredetére való rálátás (emlékek, nosztalgiázás, visszaemlékezés, stb.) és az egység megértése, az azonosságok felfedezése is.

A Skorpió jegyben járó Hold ma lelki erővel és érzelmi stabilitással, valamint intuitív útmutatással is segíti a már zajló átalakulásokat. Mögötte a Mérleg csillagkép, így ma tisztán érezzük, mivel van dolgunk most, mi az igazság, mi az égi, felsőbb akarat. Közben a Mars már a Jászol csillaghalmaz felé tart, ahol a Megváltó Fény születik! Azaz, bennünk, a saját tudatunkban történik hamarosan a megvilágosodás, a felismerés, amely által önmagunkat válthatjuk meg.

20 órakor egzakt, de egész nap, sőt, napokon átívelő hatókörrel érvényes a Mars és az Uránusz kapcsolódása által nyíló fénykapu, amellyel most anyagba önthetünk eddig láthatatlan minőségeket. Segíthetjük ezt az energetikát azzal, hogy minden újra nyitottá válunk, merünk új nézőpontokra nyitni, tiszta erőből követjük a szívünket, merünk kiállni az akaratunkért, illetve valamilyen oldást, tisztítást végzünk, tudatosan segítve a tisztító folyamatot.

Most a szeretet és a megnyílás erejével tudunk új utat elindítani. Az akarat és a szabadság erejével teremtünk! Érezhetjük az erőt, amelyet nem elnyomásra, hanem működtetésre használhatunk, illetve érezhetjük másik oldalon a megújulást, a hirtelen, váratlanul, meglepő vagy különleges módon jövő impulzusokat. A régi, rossz minőségek feláldozásával kiszabadulhatunk korlátainkból. A nyílt, egyenes szeretet is a vágyak és a teremtő erők felszabadításához vezet. A tisztázások, teherletételek pedig a megnyíláshoz, a tápláló szeretet működtetéséhez.

A Neptunusz mögött a Vízöntő csillagkép, a Marssal kapcsolódva az Uránusz is, mind a tisztulás erőit képviselik. Ez pedig a szellem, a tudat nyitottságának következménye – ráeszmélni arra, hogy valójában korlátlanok a lehetőségeink, nem vagyunk bezárva, korlátozva. Letehetjük terheinket, nem kötelező cipelni őket. Szabadon létezhetünk!

Zentai Anna