2017. július 13. csütörtök

2017. július 13. csütörtök

esső

A Vénusz ma éjféltájban eléri az Aldebaran csillagot, a Bika fényesen ragyogó szemét, amely az Istenek Útjára, a Tejútra néz. A Vénusz a termékenység, a szépség, a művészetek, a zene, az emberi kapcsolatok, a testi örömök és a női minőség megjelenítője, így mindezekben most előretekintést kapunk, megláthatjuk vagy érzékelhetjük a jövőt, mégpedig olyan vonatkozásban, hogy mik is azok a magasabb minőségek, amelyek irányába érdemes tartanunk, hogy életünk emelkedjen, kiteljesedjen, igazán boldog legyen.

Napunk az Ikrek fejénél már a kettősségek, a különbözőségek megértésére világít rá. A Merkúr a Rák csillagkép elengedő ágához ért – ilyen időkben a leválás, a megválás, az engedés, az elengedés, bizonyos előre nem vivő, nem boldogító gondolatok és viselkedésformák letétele aktuális. A beszélgetések is szólhatnak arról, hogy valami ideje elengednünk. Ez pénteken este lesz különösen esedékes, amikor a Merkúr és a Jupiter harmonikus rezgésében megértés születhet, szellemileg leválhatunk valamiről, ugyanakkor lépést tehetünk előre, ön-magunk felé.

A Hold ma a Halak vizes jegyében halad, igényt érezhetünk az elvonulásra, önmagunkra figyelésre, mélyülnek az érzések, erősödik az intuíció és a képzeletvilág. Mögötte a Vízöntő jövőbe ömlő vize, így ma is tisztíthatunk, de most már előre nézve. A délelőtti-déli órákban fejlődésre hív kapcsolataink, tudatosságunk terén. Tanít és lehetőséget ad, hogy kifejezésre juttassuk igaz, valós, legmélyebb érzéseinket, illetve kövessük, amit érzünk. Az esti órákban nagyon mély, finom, érzékeny lelkiállapotba kerülhetünk a Hold és a Neptunusz egyesülése által – érdemes mélyen átérezni, mi is lakik a lelkünkben, mi érint meg. Érdemes teljes lelki erővel kiállni amellett, amit mélyen a szívünkben érzünk, minden külső hatás ellenére. Ez az állás alapvetően szól arról, hogy megtalálhatjuk és elfoglalhatjuk a helyünket ott, ahol az eleve van, hiszen ezt mélyen belül biztosan érezzük, a külvilág azonban tükrözheti még bizalmatlanságunkat, de mégis, egyetlen döntés elég és békét lel a lelkünk. A jövő tisztázása, a jövő érdekében történő, érzelmi-lelki felszabadulások, oldások estéje ez. A félelmeket elengedve, csak a belső intuícióra hallgatni fontos!