2017. augusztus 19. – 20. – 21.

2017. augusztus 19. szombat – 20. vasárnap – 21. hétfő

ori

Az eddig elkezdődött folyamatok most fogják elérni tetőpontjukat – különösen a vasárnap, a hétfő és a keddi napok, illetve majd augusztus 25. péntek lesz fontos fordulópont, de az egész elkövetkező hetünk és a hó végének bármely pillanata tartogathat sorsfordító élményeket, mindent kitisztító viharokat, egyik pillanatról a másikra felnyíló szemeket (és szíveket).

SZOMBATON igazmondó álmok köszöntenek ránk, reggel pedig a Hold és a Vénusz együttállása az Ikrek fejénél segít, hogy szeretetben, békében legyünk halandó és halhatatlan oldalunkkal is. A léleknek békét, szerelmet, harmonikus megértést hozhat ez a nap. A Hold az Ikrek szívétől egészen a Rák csillagkép befogadó, megnyíló ágáig halad. Hajnalban Castorral, reggel Pollu-szal áll együtt, így az álmok még a halandó, múlandó minőségekből építkeznek, a reggelünk pedig már az örökkévalóról üzen, ha figyeljük a lelkünkben zajló megéléseket. 15 óra után érdemes kiemelt figyelemmel megválogatni, mire nyílunk meg, mi építi lelkünket és mi az, amivel nincs egy rezgésen. Késő délután és kora este hirtelen élmények által a szabadság szele suhint meg.

VASÁRNAP jelentősen beindulnak, kitisztulnak, tetőződnek a folyamatok! A Hold a Rák csillagképben halad, 19 óra után áll együtt annak ollójával, így ekkor ideje elengedni mindent, ami csak akadályozza azt, hogy lelkünk valóban életre keljen és szárnyaljon, kiteljesedjen. 18:42-kor egzakt és ezekben az órákban van különösen nagy jelentősége a Mars és a Jupiter kapcsolatának, amely most az eddigi tapasztalatok, megélések alapján leszűrődő szintézis megalkotásáról szól. Megérkeznek a felismerések, láthatóvá és érthetővé válhatnak nagy igazságok. A Mars az Oroszlán rálátást jelképező feje alatt látható ekkor, a Jupiter továbbra is az Arató Szűz előrelépő lábánál a lépés megtételének harmonikus lehetőségét adja ehhez a tiszta rálátáshoz. Mindez megsegíti a most zajló, mélyreható nagy változásokat (amit a Vénusz-Plútó-Jupiter nagy háromszöge jelöl az égbolton). A Nap ugyanakkor az Oroszlán életerőt jelképező sörényének fényes csillagával áll együtt, de még jelentősebb lesz a Vénusz, aki ekkor (egzaktan 18 órakor) áll együtt a Pollux csillaggal, a halhatatlan, nem múló, örök érvényű minőségek fény-erejét jelölő égi üzenettel. Méghozzá a Deszcendensen, a nyugvó ponton, így a kapcsolatainkban élhetjük meg ezt a gyönyörű élményt, a külvilággal való kapcsolódásunkban, de a saját belső világunk felé való elindulásban is.

A hétfői újhold ezek után óriási kezdőlökéssel köszönt ránk, a Nap, a Hold és a Regulus csillag (az Oroszlán szíve, a feltétlen szeretet sugárzása) állnak majd együtt, a szabadságot, a korlátokból való szabadulást jelölő Uránusszal kapcsolódva!

 

Zentai Anna

asztrozófus