2016. január 07.

 

Január 07. csütörtök – Fontos nap ez a mai is, több folyamat éri el tetőpontját. A Nap belép a Sas (Aquila, Turul) csillagképbe és ma áll együtt a Nyilas csillagzat legfényesebb csillagával, a Rukbat csillaggal. Egyik megközelítésből ez a Nyilas térde, másikból a lóhátról nyilazó alakot illetően, a ló lába. A csillagkép eszenciája, egésze érzékelhető ma, nagy fény-erőt adva, a Napon keresztül: a magas tudás, az isteni erő lehozatala a hétköznapokba, a kiáradás, a tanítás, a tudás szétárasztása, a magasabb világokkal való kapcsolat és az égi igazságok megismerése.
A Hold a Skorpió és a Kígyótartó csillagképek alatt jár ma és a Tejútra lép, így újra nyílnak a dimenziókapuk, fokozódik az érzékelésünk és aktívabbá válnak az álmok. A gyógyító szertartások ereje most jóval több, mint máskor.
A Vénusz az Antares csillaggal áll együtt, a Skorpió szívével. Női minőséget, érzelmi működéseinket, vágyak megélését tekintve, most van lehetőségünk átalakítani magunkban mindazt, amiről az utóbbi időkben kiderült: nem működik, vagy nem elég jól működik. Még mélyebb szeretet felé fordulhatunk. Lássuk meg: a most zajló átalakulások kifejezetten arra mennek ki, hogy mi magunk változzunk, mélyebb önismeretet szerezve, ne az egónkat építsük, hogy mi magunk kerüljünk magasabb rezgésszintre! Ezek tehát nem külső változások, hanem kifejezetten belsők, nekünk van rá szükségünk és ettől, ezzel együtt fog változni a külvilág is.
Mindebben folyamatos segítségünkre van most az angyali világ is, a Mars és a Neptunusz bolygókon keresztül.
8-án hajnalban a Jupiter irányt vált és a kozmikus rend szerint kezd haladni. A következő hónapokban így még látványosabban, jobban érzékelhetően mutatkozik meg az égi rend, a felsőbb igazság. Május 9-ig tart ez az időszak, melynek során a Szeretet Bölcsességének bolygója a Szűz csillagkép múlttól ellépő részétől az Oroszlán testéig megy vissza, érintve annak nemző, fényteremtő részét.

ZenTaiAnna