2016. június 13.

Június 13. hétfő 

lófej köd

 A Nap most halad el a Nagy Köd, azaz Orion-köd felett, így ennek energetikája érződik a napokban. Különösen termékeny, kiáradó, kreatív hullám törhet ma ránk. Ideje lehet magvetésnek, termékennyé tételnek és már teremtésnek is.

A Hold ugyanakkor a Szűz csillagzat alá ért és segít, hogy régi, már idejétmúlt személyiségvonásoktól, viselkedésformáktól szabaduljunk. A belső munkák ideje ez, szeretet-munkáknak, belső vetésnek és aratásnak.

Kora délutánig a Hold a Grál csillagai alatt (Serleg/Kehely csillagkép) halad, így ezen a napon az égi tudás szomjazásának, a magasabb szférákból való merítésnek, a főzéssel-kotyvasztással kapcsolatos varázslatosnak és a női varázslatoknak is ideje van. Figyeljünk oda most is – és mindig – arra, hogyan, milyen lelkiállapotban készítünk ételt szeretteinknek! A meditatív, szeretetteljes főzéssel nem csak a testüket tápláljuk. Ma nyitottá tudunk válni az Ég és a Föld, a Szellem és az Anyag felé is. Éjféltájt aztán a Holló csillagkép alá ér a Hold, keddre virradó álmainkban már az ő üzenete fog megjelenni, az igazán értékes dolgok átörökítéséről…

A Neptunusz bolygó eközben késő este kozmikus irányba fordul és ezzel nem a földi, hanem az égi akaratot táplálja. A tudat és lélek legmélyét felvillantó élményekben, az Unio Mystica élményében, a Minden Egy állapotában leljük meg őt.

Egy igen szép leírás és fotók az Orion-ködről: http://www.ptes.hu/gallery/m42/m42.html