2016. július 09. – 10.

Július 09. szombat – 10. vasárnap

szűzhöz
Lépten-nyomon hallhatjuk, hogy „különleges napokat élünk”. De mitől lesz különleges? Nem attól, ami éppen zajlik, mert mindig van valami, ami zajlik – hanem attól, hogy figyeljük, mi megy végbe bennünk, ráérzünk, megéljük, felfedezzük. Minden nap más miatt különleges – és minél inkább figyelünk befelé, annál jobban érződik a különlegessége.
A SZOMBATi nap életünk nagy igazságait, a régóta velünk utazó kérdések válaszait ismerhetjük fel. A Hold (lelkiség érzések) végigvonul a felszálló Holdcsomópont és a Jupiter együttállásán (Holdcsomó=felismerés, döntéshelyzet, útkereszteződés, Jupiter=igazság, hit, bizalom, tudás).
Az Univerzum most felteszi a kérdést: hiszen érzed az igazságot! …hát akkor merre tovább..?
Mindez az Oroszlán csillagképben a feltétlen szeretet állapotában, a sorsunk feletti uralmunk tudatában meghozott döntési lehetőséget takarja!
Kora estére a Szűzleány csillagai alá ér az érzékeny Hold. A Szűz múltból ellépő részénél halad VASÁRNAP is, így a hétvége nagy része arról szól, hogy ideje van elindulni, magunk mögött hagyni azokat a viselkedési-létezési formákat, amelyeket nem a szívünk szerint való akarat, hanem a félelem diktált. A Szűzben érthető meg a fényaratás minősége – ahogyan vetsz, ahogyan munkálkodsz az életeden, úgy aratod le az eredményeket is! Az Oroszlánnál tehát magunkhoz vettük az irányítást – most itt az ideje dolgozni azon, hogy életünk a szívünk szerint valóvá váljon!
Szintén vasárnap a Merkúr (információk áramlása) elhalad az Ikrek csillagzat fejeinél – délelőtt Castor ragyogásában a múlandó, földi működésekre derülhet fény, este-késő este pedig Pollux fényében az égiek rávilágítanak arra, mi az, ami számunkra örök érvényű, halhatatlan, isteni minőség! (Ez már az előszél – hétfőn tetőzik két folyamat is, az egyik tüzes, inspiráló, az igazság felé irányító álmokban, a másik a nap folyamán tisztázó beszélgetésekben és felismerésekben, felszabadító megértésekben.)
A Hold a Grál-csillagkehelyben halad szombaton 22 órától vasárnap 22 óráig.
ZenTaiAnna