2016. április 30. – május 01.

rozsi_1462108941

Április 30. szombat – Május 01. vasárnap
A szombati nap fontos összetevője az alázat (Hold a Bak csillagkép teste alatt vonul) és a feladataink felvállalása. Akármilyen nehéz, vagy félelmetes is, de ideje, hogy tegyük a dolgunkat – megkönnyebbülés lesz a jutalma és még sok más eredmény is.
A Vénusz a Bika Zodiákus jegyébe lép szombat hajnalban, ami a saját uralmi területe. Ideje jön annak, hogy termékenységünket működtessük, létrehozó képességünket használni kezdjük. Ebből a termékenységből születik aztán a biztonság is, akár anyagi szinten. Ideje jön az anyagi-testi létezés örömeit megélni, ugyanakkor mindezt úgy érdemes, hogy velünk van a mértékletesség is. A Vénusz mögött nemsokára a Kos csillagkép üzeni, hogy nem puszta biológiai ösztönerők kiéléséről van szó – emberileg úgy fejlődünk ebben az időszakban, ha meg tudjuk különböztetni igaz és tiszta vágyainkat a kísértésektől. Ha megvan a belső biztonság és bizalom, akkor már nem várunk el külső megerősítést vagy kompenzálást. Alapvetően a gyarapodás, a harmóniateremtés és az élet szépségének dicsérete ez az időszak, telve alkotó erővel, érdemes élni vele!
Vasárnap már ismét szorosabb kíséretünket alkotják az angyalok, de most válik egzakttá a világosságot adó Nap és a lélek-tudat mélységeit megjelenítő Neptunusz fényszöge is. Mélyre érzékelni, világítani, a mögöttes dolgokra, vagy a jövőre érzékelni most bárkinek jobban mehet, mint más napokon. Főleg a délutáni órákban van ideje tisztázni a jövő érdekében szükséges információkat. Oldó, tisztító szertartást is végezhetünk, de meditálni is érdemes ekkor.
ZenTaiAnna