2016. április 29.

cetus_1462108713

prilis 29. péntek – A bennünk dolgozó ösztönök tudatosodásának ideje jött el!
A Nap ma áll együtt a Cet fejének első, fényes csillagával, a Kaffaljidhmával (jelentésben és analógiában a „levágott kéz” – ha megjelenik, abban az időben tehát a saját működésünkre ébredhetünk rá). Most világosodhat meg bennünk, hogy amit megélünk, ami fáj, ami esetleg rossz érzés, az milyen belső működésünk tükörképe, vonzata, vagy következménye. Vajon mik azok a dolgok, amelyekkel azért találkozunk, mert az eddig öntudatlan ösztönerőinkkel ezt teremtettük?
A felismerés lehet tisztító, felszabadító, megnyugtató is – de lehet nehéz is, ha az egó ellenkezik.
A Hold a Bakból a Vízöntő jegyébe lép, így a felszabadulás napjai következnek, rájöhetünk, hogy lehetőségeink tágabbak, mint hittük, illetve könnyebben meg tudjuk már haladni félelemből eredő gátlásainkat is. A Hold mögött a Bak csillagkép ragyog ma, a lélek számára tehát az utóbbi napokban megszületett fény őrzésének, óvásának jött el az ideje.
A Merkúr bolygó (intellektus, gondolkodás, kommunikáció, megértés és megértetés, információáramlás, gyermeki minőség, stb.) látszólag hátráló mozgásba kezdett – ha az égre tekintünk, láthatjuk, hogy a Kos csillagzat végétől fordul meg, tehát azért kezd hátrálni, mert még nincs itt az ideje, hogy a Bika termékeny fénye alá érjen. Május 22-ig a Kos közepéig fog visszasétálni, hogy ez idő alatt egy, a fejlődésben visszatérő lehetőségeket tartogató időszakot teremtsen számunkra. A Kos testéig, a Triangulum csillagképig megy vissza a Merkúr – ha kicsit mélyebbre nézünk, éppen a Cet fejének legfényesebb, Menkar csillagáig! A Menkar a Cet orra, amely éppen kiemelkedik az ösztönvilágot jelképező alsó, vízi világból, ahol az ösztöneink tudatosodása, az ébredés megtörténik. Ahhoz tehát, hogy szellemiségünket a termékenység szolgálatába állítsuk, még egyszer szembe kell néznünk állatias oldalainkkal, feláldozni előre nem vivő gondolatokat, ráébredni mélyebb működéseinkre.
ZenTaiAnna

Kép: Pinterest