2015. szeptember 11.

Szeptember 11. péntek – A Nap továbbra is az Oroszlán csillagkép alatt és a Szűz jegyében halad. Ideje van már az átrendeződéseknek, rutin- és helyretévő munkáknak, ám a háttérben még a sorsunk uralása, a kreativitás, a teremtés, a feltétlen szeretet ereje áll (amelynek áramlását önmagunk és mások felé is engedni érdemes). Az önmagunkra való rálátás most igen hangsúlyos, nagy segítő erő sorsunk kezelésében – ez által tudjuk rendbetenni önmagunkat, külső és belső világunkat. Addig érzékelhetünk csak rendetlenséget, amíg nem látunk elég tisztán – aztán, mihelyst megvilágosodik előttünk a helyzetünk, máris tudjuk, hogy Rend Van.
A Hold szintén az Oroszlán csillagkép alatt jár, ő is segíti a mai napon önmagunk tisztánlátását, a lelki működések megvilágosodását. A délután folyamán elhalad a Regulus csillag alatt, amely az Oroszlán szíve, így ma lelkünkben igen erősen érzékelhetjük a szeretet sugárzását, annak feltétlen áradását. Érzékelhetjük akár azt is, hogy a Teremtő mennyire szeret bennünket, hogy az egész Univerzum mindent átható, teremtő ereje maga a szeretet. Aki ennek tudatában van, már nem törekszik arra, hogy akár gondolattal, szóval vagy tettel, rossz döntésekkel ártson magának (sem társainak).
A mai nap lehetőséget ad arra is (13 és 17 óra között), hogy rálássunk azokra a dolgokra, amelyekkel önmagunkat korlátozzuk le és meghaladjuk ezeket a – képzelt – határokat. Most is, mint általában, ha belül megtörténik az engedés és a döntés, akkor kívül sem lesznek már korlátok.
Segíti a mai nap azokat a folyamatokat is, amelyek által magasabb életminőségbe emelkedhetünk, mégpedig azzal, hogy sikeresen magunk mögött hagyhatunk régi, nem működő minőségeket. Érdemes ma gyakorolni az elengedést, az elvágást, a továbblépést, bármely formában.

Zentai Anna