2015. október 24.-25.

Október 24. szombat – 25. vasárnap

 Ezt a hétvégét is meghatározza a Vénusz, a Jupiter és a Mars együttállása az Oroszlán csillagkép alatt és a velük emelő erőben haladó Plútó fényszöge. Vasárnap este teljesedik ki a Vénusz és a Jupiter egyesülése. Női-férfi kapcsolatokban különösen fontos tanítások jönnek, érezhetjük azt is, hogy learatjuk, amit eddig vetettünk. Tanulást tekintve visszanyúlhatunk ősi bölcsességekhez. Önismereti úton pedig saját magunkra rálátva felismerhetjük, miben-hogyan érdemes változtatnunk, miben tértünk el a szeretet feltétlenségétől és hogyan találhatunk vissza hozzá. Most tanuljuk igazán uralni sorsunkat. Az érzelmi, de még inkább az érzéki megélések, vágyak kiáradnak.
Szombaton érezhetjük, mik azok a dolgok, amelyeket érdemes összefűzni, egybehozni, amelyeknek együttes jelenléte kiteljesít. Érdemes jelen lenni annak, ami van, sem térben, sem időben nem kell mást akarni. Tapasztalataink szólhatnak arról is, hogy akaratunkat és teremtő erőnket szabadon érvényesíthetjük, urai vagyunk önmagunknak és életünknek, amit pedig nem szeretnénk (tovább) cipelni, azt bátran letehetjük. Az önismereti úton mély és felszabadító eszmélések, tanulságok várhatnak.
Vasárnap sokkal egyszerűbb a dolgunk és kellemesebbek a megélések, ugyanakkor a múltból visszatérő minőségekkel is találkozhatunk – ezeket visszahozhattuk azért is, hogy társainkat segítsük vele, vagy azért, mert nekünk van rendezni valónk. Itt érdemes elgondolkodni azon, hogy kinek mit ígérünk – a legegyszerűbb, kimondott szavakra tessék gondolni -, mert hogy karmikus számla soha nem marad rendezetlen. A legapróbb dolgok sem. Most az okozatokkal találkozhatunk, illetve a még meg nem valósított vágyaink bevonzásaival.

Zentai Anna