2015. február 03.

Február 03. kedd – Letisztuló, elengedő erőket aktivál a mai telihold, amely éjfél után 10 perccel lesz egzakt. Addig is, napközben a belső otthonba, a belső szentélybe való visszavonulás megteremtésének ideje van, ám ezért aktív módon dolgozhatunk. Amikor a Rák megnyíló ágánál jár a Hold (vagy bármely más égitest), akkor észrevehetjük, hogy az átlagosnál is több olyan kérdés, lehetőség talál meg, amire meg kell tanulnunk nemet mondani. Hiszen ilyenkor van ideje, hogy igazán biztossá váljunk ön-magunkban, hogy igazán ismerve, tudva azt, mi a jó nekünk, kik is vagyunk, hűek legyünk ön-magunkhoz. Hogy meg tudjuk válogatni, mennyit engedhetünk ön-magunkból, vagy mi az a határ, amit már nem jó meghaladni.
A Nap a Vízöntő, a Hold az Oroszlán jegyében jár ugyan a Zodiákus körön, de az égbolton a Nap a Bak teste és a Vízöntő csillagkép múltba ömlő vize alatt látható, a szembenállásuk egzaktságának idején pedig a Hold a Rák csillagkép elengedő szeretetet jelképező ágánál halad. A Nap ilyenkor világítja meg teljes egészében a Holdat, vagyis a világosság az egész lelkünkre árad, nem marad árnyékos oldal a látható részen! Lelkünk felszínére kapunk teljes rálátást. A két égitest elhelyezkedése üzeni, hogy a tisztító cselekvések és a lelkünkön való uralom együttes megvalósítását tanuljuk, tapasztaljuk. A Nap által a sorsfeladatunk, küldetésünk felvállalása, ennek érdekében a múlt terheinek letétele, a szabadulás, a Hold által a szeretettel való elengedés jelenik meg.
A múlttól (eddigi magatartásformáktól) való szabadulás egyben a jövőt is biztosítja, vagyis azt, hogy hazataláljunk lelkünkben, megnyugodjunk, helyet foglaljunk ön-magunkban. Itt az ideje az önállósodásnak, elengedni azokat a kötelékeket, amelyek már fojtogatnak, nem hagynak önállóan létezni. Mindannyian eleve hozott küldetésekkel bírunk – egyéniségünk, jellemünk kibontakoztatása jelenti ennek vállalását.


Zentai Anna