2015. április 22.

Április 22. szerda – Ha eddig új kezdetekre várakoztunk, akkor a mai naptól ez elérhetővé válik. Most már a tettek szintjén is új minőségbe érkezünk. Az érzéseket tekintve a Tejúton járó Hold által intenzívebb, erősebb álmok és megérzések találnak ránk. 
A Merkúr és a Mars bolygók együttállása a szellemiség és az erő/növekedés egybeolvadását jelzi. Gondolatainkat, ötleteinket gyorsan és kézzel foghatóan tudjuk megvalósítani, az anyag szintjén. Erős az igény a jólétre és biztonságra, ami elérhető is, de kell hozzá az az óriási elszántság, céltudatosság is, amit most ennek irányába kihasználhatunk. A maximalizmus, ha áldozatossággal tud társulni, akkor jó esély van céljaink megvalósulására. talán nem itt és most – de épp a jelen áldozatai árán, nemsokára jönnek az áldások.
Az eddigi szűkségtudatból most különösen jó lehetőségünk van kitörni, másképp nézni önmagunkra, világunkra, még termékenyebbnek, alkotóbbnak lenni, többre értékelni, amivel foglalkozunk. Érdemes felismerni, mihez ragaszkodtunk eddig makacsul (főként gondolati szinten) és elengedni azt, a bőség áramlásának érdekében. Az energikus Mars nagy löketeket ad az információk áramlásának, a kommunikációnak, ám ez a Bika jegyében nyugodtabb, kényelmesebb formában nyilvánul meg, inkább keressük a megegyezést és a stabilitást.
Az érzelmeket illetően a mai nap erősen szól arról, hogy ne csak saját magunkból kiindulva alkossunk véleményt, hanem ráérezzünk társaink működésére, lelkére, igényeire is. Az érzések kifejezése és az elengedő szeretet sokat könnyíthet helyzeteken. A mai nap különösen alkalmas a gyarapodásra, a bőség, a kellemesség, a szépség megélésére, művészi-kreatív dolgokkal való kereskedelemre, szép dolgok vásárlására, illetve eddig kellemetlennek hitt helyzetek enyhítésére.


Zentai Anna