2014. október 17.

Október 17. péntek – Az elmúlt napok-hetek sokunknál tetőződő feszültséggel és próbatételekkel, eddig eltemetett, félretett kérdések felszínre kerülésével jártak, ma (vagy mától) azonban végre megnyílt a lehetőség a világos megértésre. Régóta fennálló kérdésekre kaphattunk válaszokat, olyan határozott információkat, amelyekről egyből érzékelhettük, hogy pontot tettek a nyitott mondatok végére. Meséltetek arról, hogy égi sugallatra mentetek el egy bizonyos emberhez, akitől fontos üzeneteket kaptatok, vagy most lettek kimondva olyan dolgok, amelyek megmutatták a lényegi megoldást, vagy a jövőben követendő példát, irányt.
A Nap, a Merkúr, a Vénusz bolygók és a Spica csillag együttállása továbbra is aktuális, ma a Merkúr és a Vénusz egyesülése teljesedik be, az esti órákban. A Spica az Angyali Dimenziók Kapuja, így ez az idő most lehetőséget ad arra, hogy egy tisztább, magasabb rezgésű létsíkra lépjünk fel.
A Hold ma a Rák harmadik ágánál jár, amely az elengedő szeretetet képviseli, majd az Oroszlán feje alá ér, éjféltájra együttáll a Jupiterrel, így a múltba való visszatekintés, a múlt tanításai, a lelki tanítások jelennek meg. Több olyan fényszög is van most, amely fokozott érzékenységet ad, mágikus képességeket erősít fel. A Szaturnusz is kiemelt szerepet kap: most áll együtt a Kígyó Fejének legfényesebb csillagával, az Unukalhai csillaggal. A Kígyó magasba nyújtózó feje a szellemi energiák szimbóluma, ezt a csillagzatot nevezzük Ariadné Koszorújának is. A szaturnuszi megéléseken, személyes tapasztalatokon keresztül tehát most ez a minőség jelenik meg. Ez lehet valami hiányának a megtapasztalása is (a megvonások és nincsek kényszeréből létrejövő megértés, szellemi-spirituális tapasztalat, érés), de lehet saját eddigi korlátaink, gátaink meghaladása is, felismerve azt, mi képvisel igaz értékeket. 
A beszélgetéseknek továbbra is jelentős szerepe, megoldó ereje van. Ma az érzések, érzelmek, az elfogadás és belátás, a megbocsátás és harmónia van érvényben. Érdemes kihasználni.
Hangsúlyosan ideje ez a női minőség érvényre jutásának. Ideje, hogy a nőiség, az érzések, megérzések működtetése, az érzésekben való bizalom, az egyéni életekben is, magasabb szintre érjen.


Zentai Anna