2014. november 05.

November 05. – Szerdán a Hold a Kos jegyében jár és egyre inkább kedvez új dolgok elindításának – ezt eddig csupán egy belső magatartásforma gátolhatta, ám a tudatban zajló folyamatokban már jelen van a felülemelkedés.
Kiemelt ideje van annak, hogy az eddig magunkra vett pánikkeltő, sakkban tartó, lekorlátozó eszméktől szabaduljunk. Mérjük fel, hol működtetünk olyan gondolatokat, ahol bármire is kényszerítve érezzük magunkat, mert azt mondjuk/hisszük, hogy valamit ezért, vagy azért nem lehet! Máris megtaláltuk tévedéseink középpontját. Itt az ideje, hogy rájöjjünk: az eddig igaznak hitt gondolatoknak valójában semmi valóságalapjuk nincs, sokkal jobban és szebben működik minden, mint ahogyan azt a külvilág elhitetni akarta velünk. És egyáltalán – működik. Tanuljuk a kitörést a „szegény én” szindrómából, a felvett rögzülésekből. Mindezt segítik saját tapasztalataink, sugallataink és a régi sérülések oldása. (Sérüléseket pedig leginkább úgy oldhatunk, ha nem eltemetjük, hanem szembenézünk vele.)
Beszélgetésekben hol békülékenynek és diplomatikusnak, hol öntudatosnak és bátornak érdemes lennünk, mikor mit kíván éppen a helyzet. Adhatunk erőt a másik félnek is. Az egyensúly megtalálása épp ezekből az állapotokból származik.
Az esti órákban a jövőért való összegzés zajlik, a lélek szintjén.


Zentai Anna