2014. augusztus égi jelenségei

Augusztusi égi jelenségek

 Augusztus a hullócsillagok hava, de sok más varázslatos égi jelenséggel is találkozhatunk.

Vasárnap, 10-én 20:10-kor az év legnagyobb teliholdja ragyog le ránk. Az Oroszlán csillagkép feje alatt járó Nap, az Oroszlán jegyéből kerül szembe a Holddal, amely a Bak és Vízöntő csillagképek átfedésénél, a Vízöntő jegyében jár ekkor. A Nap által az önmagunkra való tiszta rálátás, a bennünk működő ösztönök világos felismerése, a Hold által pedig a tisztulás, a múlt rögzüléseitől való szabadulás lehetősége látszik.

13-án, szerdán hajnalban éri el maximumát a Perzeusz csillagképből érkező Perseidák meteorraj aktivitása. Az égi hírnökök ekkor a tudatban záporozó üzenetként sugallják: ismét itt az idő emlékezni és bizonyossá válni arra, hogy Isten Gyermekei vagyunk.

18-án hajnalban a Hattyú csillagkép felől érkező meteorraj a lélek szárnyalására, a tiszta szerelem állapotára emlékeztet. A Hattyú (Cygnus) csillagkép a kiteljesedett, szárnyaló, szárnyait kitáró lélek szimbóluma.

25-én, 16:14-kor lesz a következő újhold, a Nap és a Hold együttállása. Itt is a lélek mélyére kapunk rálátást, de már másként – az átalakulás, a tisztulás, a belső rend és megújulás üzenetei jelennek meg. A telihold a szemünk energikus felnyitásáról, az újhold már a belső megújító, helyretevő munkákról szólhat.

Zentai Anna