2013. november 21.

November 21. csütörtök – Élmények sűrűjében

 Ma reggelre virradó éjszakán az álmaink angyali üzeneteket és megújító erőt hoznak, akár a szokásosnál is mélyebbre tekinthetünk a titkok álomkönyvében. A Hold ma is az érzékeny, lelkizős Rák jegyében jár, mögötte pedig az Ikrek csillagkép ragyog, így lelki kettősségeket tapasztalhatunk ugyan – ám az Ikrek lába egyben lehetőséget is ad, hogy tapasztalásainkon túlérzékelve, képesek legyünk meglátni az el nem múló értékeket, a belső minőségeket, melyek felé most közelebb léphetünk. 
A Nap már a Mérleg csillagkép végénél jár, a Merkúr is elhagyja lassan az Angyali Szűz csillagfényét, de jó darabig még hidat képez az Angyal és a Mérleg között, hogy a belső rend megteremtése és segítőink támogatása által egyensúlyba kerülhessünk.
A Vénusz lassacskán lefelé lépdel a Tejútról, így megkezdődik egy olyan időszak, amikor az utóbbi hetekben megszerzett érzelmi és művészi beavatásokat, tanításokat, tudást, lehozhatjuk a hétköznapok síkjára, és működtethetjük őket. Ha kaptunk bármilyen útmutatást az utóbbi időben, azt érdemes átültetni a gyakorlatba, meglesz az eredménye!
A nap folyamán a lelki impulzusokat jelölő Hold több égitesttel kerül kapcsolatba, így sok élmény érhet bennünket. A reggeli órákban lesz a legkönnyebb új lehetőségeket és megoldásokat találni, új utakon elindulni. A mai nap ugyanakkor érzelmi mérleghintával kedveskedik, amelyen talán nem könnyű megőrizni az egyensúlyt, de ha ráérzékelünk arra, mikor minek van éppen ideje, és jelen vagyunk az élményeknek, társainknak, akkor könnyebb a dolgunk. Vágyak erősödhetnek, fejlesztő élmények érhetnek – ha tisztában vagyunk azzal, hol érzi magát otthon a szívünk-lelkünk, ugyanakkor ennek érdekében vállaljuk és megtesszük a kellő, akár radikális átalakításokat, végigzongorázva a kötelességek körét is, mindezt pedig a maga idejében, türelemmel, a pillanatnak való jelenléttel, akkor estére elsimulhatnak az érzelmi viharok. 
A péntekre virradó álmaink idején a Hold végighalad a Lilith-Jupiter együttálláson, érdemes el sem tenni az ágyunk mellé készített álomnaplót. Igazmondó álmok jönnek.


Zentai Anna