Nem csak… 2020. július 02. csütörtök – 03. péntek

Nem csak … 2020. július 02. csütörtök – 03. péntek

20200614_132348

Vannak dolgok, amik ellen időnként hadakozik az ember. Ám amíg ellenkezés, küzdés és hadakozás van, addig ugyanazt a dolgot éltetjük is. Erőt adunk neki és magunk teremtjük a küzdelmes helyzetet. A teremtett világ teljességének elfogadása (anélkül, hogy választanám azt, aminek a létezését egyszerűen csak elfogadom) és a küzdelemmel való felhagyás olyan minőségek, amelyek következményeként magától elsimul minden. Furcsa dolog lehet, ha sokáig azt tanultuk, láttuk, hogy létezni csak küzdelemmel, versengéssel, erőkifejtéssel, uralással, kontrollálással, ítélkezéssel, harcolással lehet. Aztán egyszer csak abbahagyjuk. Már nem ellene leszünk, nem is mellette. Egyszerűen csak elismerjük a létezését, anélkül, hogy figyelmet, energiát, ítélkezést tennénk bele. Tisztelni kezdünk minden létezőt és nem tagadni. Mert mindennek, ami létezik, létjogosultsága, helye és szerepe van. S a küzdelem helyett megjelenik egy nyugodt, békés, határozott erő. Erő, amely már nem követel, nem küzd – egyszerűen csak jelen van. Meglehet, hogy a támadás helyett védelem, a védekezés és megingás helyett szilárdság, az önkirekesztés helyett önérzet, a zavarodottság helyett egyenesség, a félelem helyett bátorság, a sérülékenység helyett ellenállóság jelenik meg.

A Mars a Kos jelében tartózkodik most, egészen jövő január elejéig. Ez az erő, ez az energia most nem véletlenül van velünk ilyen sok ideig! Megkapjuk a kellő erőt ahhoz, hogy minden, eddig felismert önkorlátozást, akadályozó tényezőt, önsorsrontó minőséget semmissé tegyünk. Érdemes tervet készíteni, tudatos stratégiával hadba vonulni önnön kifogásaink, árnyékrészeink ellen. Nem sietni, nem kapkodni, hanem egyenességgel, nyíltsággal, gerinccel és nyitott szívvel odatenni magunkat, amikor és ahova kell. Ennek eredménye – és csak ennek az eredménye – tud lenni az, hogy elindulnak, elkezdődnek olyan új minőségek az utunkon, amelyekre régóta vártunk. Gyakorlatilag minden új dolog elkezdésének kedvez most az idő, de csakis azokba érdemes energiát szentelni, amelyek igaz vágyakat és szándékot képviselnek és amelyekről tudjuk, érezzük, hogy a jövőben magasabb, nemes erőket fognak képviselni!

A Szaturnusz, a fény anyagba szentelésének, a tapasztalati bölcsességnek a princípiuma visszalépett saját uralmi jelébe, a Bakba és december közepéig itt halad. Újra vizsgázódnak teremtéseink és megmutatkozik a tökéletesség és értékesség kérdése, jelenléte vagy hiánya, hogy tudatosan tudjuk alakítani az utat. Rátalálhatunk a még (ön)gátló tényezőkre, hogy aztán felszabadítsuk tőlük önmagunkat. Határokat húzhatunk, alakítva ezzel önazonosságunkat.

A jelenleg Rák jelében járó Nap és Merkúr kitűnő időszakot mutat arra, hogy visszanyúljunk a múltba, emlékezzünk és a jelen helyzeteire megtaláljuk a gyökereket, a dolgok eredetét, ezzel együtt a megoldásokat is. Jó időszak ez rendbetenni családi dolgokat és anyai minőségeket, mintákat is. Ám a lényege mégis, mindenek felett az önazonossá válás, a lélek tiszta hangjában való, teljes bizalom és e belső útmutatás követése! Ezzel egészül ki a szemben lévő Bak jel ereje, mivel az önazonossá válás, a belső hazatérés csak a határok meghúzásával lehetséges! A lélek hívásait önteni anyagba, általa megtalálni és végezni sorsfeladatokat, az érzések mellé tenni a tapasztalati út bölcsességeit – mindez jelenti most a teljességet!

Zentai Anna