Bemutatkozás

 

Én, mint asztrozófus…

Már kicsi gyermekkorom óta tudtam, hogy a világunk nem csupán annyi, amit a szemünkkel észlelünk. Az álmaim világa volt az, amely már kislányként elvarázsolt és nagyon sokat foglalkoztam az álmokkal, azok fejtegetésével, gyakran voltak jósálmaim és spontán tudatos álmaim. 2000 környékén került nagyobb hangsúly az asztrológiára, amelyet nagyon intenzíven kezdtem el ekkor tanulni. Ám néhány év elteltével egyre hangosabban kiabált valami a lelkemben, hogy ez a rendszer így nem jó, valami nincs rendben vele! 2004 őszén így döntöttem és befejeztem az asztrológiával való foglalkozást.

Ekkor egy álmot láttam. Egy álmot, amelyben egy teremben vagyok, sokadmagammal és asztrológiát tanulok, de nem abban a formában, ahogyan eddig ismertem. A tábla előtt egy középmagas, fekete hajú, számomra ismeretlen férfi magyarázott valamit, ami más volt, mint amit addig tudtam. Fél év telt el ez után az álom után, amikor is, 2005 tavaszán hívást éreztem egy előadásra. Paksi Zoltán: Égi utak csillagüzenetei című előadása volt ez, ahol megismerkedtem az asztrozófia csodálatos tudományával! Ott, akkor vált világossá számomra, hogy ez az a tiszta és hiteles tudás, amelyhez kapcsolódni tudok, ami régóta bennem élt, amire a szívem is igent mondott!

Az álmom is valóra vált, 2005 őszétől már Zoltánnál tanultam, többször is elvégeztem az asztrozófia tanfolyamot és egyéb képzéseket is. Így 2013 elejére okleveles asztrozófus lettem, bár ekkor már évek óta hivatalosan is ebben a pozícióban tevékenykedtem. Sok más is jött még ehhez: a reflaxáció, a Csillagmeditációs kezelések végzése, a Szimbolikus Szellemi Tarot Iskola végzése, access tanfolyam, majd Dr. Buda Lászlónál az Ultrarövid Terápiás (R) konzulens képzés, Hermann Évánál a Myrrhophorium – Szakrális növénytan és Szakrális Kert, valamint egyéb képzések is.

2021. szeptemberében megnyitottam tapolcai központomat, amely “Ariadné Stúdió” néven működött, majd 2023 szeptemberében Budapestre költözött. Itt szeretnék adni mindennek, ami az emberek egészségét, teljességét segítheti, érdemi és tiszta formában. A stúdióban jelenleg zárt körú képzések, tanfolyamok, egyéni terápiás kezelések és nyitott meditációs programok zajlanak.

Ma már egyéni elemzéseket nem készítek, 2014 óta tartok azonban asztrozófia tanfolyamokat, illetve folyamatosan, az ország sok részében programokat, előadásokat és meditációs esteket. 2019 őszén indítottam el a SorsÁtíró Workshop elnevezésű egy napos képzést is, amellyel segíteni szeretnék mindenkinek, hogy saját módszerünk legyen életünk jobbítására.

2013 tavasza óta a “Zentai Anna – asztrozófus” Facebook oldalon írom útmutatásaimat, előrejelzéseimet, asztrozófiai témájú írásaimat. Ezek megtalálhatóak a honlapom Blog oldalán is.

Én, mint szövőnő…

Egy régi keleti mítosz szerint, a Mennyei Császárnak volt egy gyönyörű lánya, aki csodaszép selymet szőtt. A Mennyei Szövőlány beleszeretett egy egyszerű Pásztorfiúba. Ám miután szerelmük beteljesült, a Mennyei Császár megharagudott azért, hogy a lány abbahagyta a szövést. Hazahívta hát leányát, hogy folytassa mesterségét, a Pásztorfiú otthonához pedig egy folyót varázsolt, hogy évente egyszer, e folyón átkelve találkozhassanak. A mítosz szerint, ez az Ezüst Folyó maga a Tejút. Évente egyszer, amikor az Al Tair és a Vega csillag egyszerre ragyog fel az égbolton, találkozhat egymással a Mennyei Szövőlány és a Pásztorfiú. A szövőlány minden más napon a munkájának kell éljen, és szerelmét szőtteseibe szövi bele…

1979-ben születtem egy gyönyörű, Balaton-felvidéki kisvárosban, Tapolcán. Gyermekként is szerettem a kreatív tevékenységeket, kézművességet. Az általános iskolát követően Zalaegerszegre kerültem, ahol 1995-ben szőnyegszövő és -javító képesítést szereztem. A hagyományőrzés azóta is része az életemnek, folyamatosan járok kirakodóvásárokra, hagyományőrző rendezvényekre a szőtteseimmel, sokáig kézműves játszóházakat, oktatást is tartottam.

2013 novembere fontos változást hozott, hiszen tapolcai barátaimmal megnyitottuk az Életfa Kézműves Galéria és Látványműhelyt, amely összefogja, megismerteti a Tapolcán és környékén élő alkotókat, kézműveseket, iparművészeket és termékeiket. A galéria azóta megszűnt, de az alkotói csapat továbbra is összetart. Később saját üzletet hoztam létre, az “Anna Szövőműhelye” boltot, de sűrű teendőim miatt ezt is meg kellett szüntetnem – remélem, később még visszatérhetek hozzá, egy más formában.

A szövés és az asztrozófia számomra életmód. Szerelem és meditáció egyben. Természetes része a hétköznapoknak. A függőleges és vízszintes szálak keresztezése az égi és földi minőségek összefonása, az álmok anyagba öltése. A szövés során a belső, láthatatlan minőségek, gondolatok, kívánságok, vágyak és érzések anyagba szentelése zajlik.

Szőtteseim

Szőtteseim a hagyományos magyar és székely technikákkal készülnek. Egy részük a tradícionális vonalat követi, természetes gyapjú fonalból, hagyományos motívumokkal. Más szőttesek azonban egyedi, egyéni stílust követnek, alkalmazkodnak a modern kor elvárásaihoz is. Sok szőttesemen találhatók ősi, mágikus motívumok, amelyek otthonunkba magas szintű energiákat idéznek, vonzanak. Ezek is segítenek, hogy életterünk rezgésszintjét magasabb minőségbe emeljük.

Mivel a szövés technikája rendkívül kötött, csak vízszintes és függőleges mintázást enged, ezért, sokak kérése által, a szőttesek díszítéséhez olyan technikát kellett kitalálnom, amellyel megvalósul a szőtteseken a hullámos, részletesebb, vagy florális mintázás. Ennek eredményeként jött létre a szőtteshímzés, amely lehetővé teszi, hogy a ritka szövésű, masszívabb anyagba is díszesebb minták kerüljenek. A mintákat (főként spirituális üzeneteket közvetítő, ősi magyar jelképeket) jól látható, vastag fonallal hímzem a kész szőttesre.

szottes