2020. július 05. – Az önazonosság teliholdja

2020. július 05. – Az önazonosság teliholdja

th

Vasárnap kora reggel teljesedik ki a telihold, ami a Nap és a Hold szembenállása a csillagos égbolton. Mint egy nagy, égi körtánc két egymásba kapaszkodó, egymást megtartó ereje, úgy fogódzkodik össze a két fő világítónk. A Nap a Zodiákus szerint a Rák jegyében, így a lelkiség Holdjának uralma alatt, a Hold a Bak jelében, így a megszentelés, a tökéletességben és értékességben vizsgáztató Szaturnusz uralma alatt áll ekkor.

A rák Nap a belső otthon megtalálásának útja, élménye. Mivel a földi életünkben jelen lévő küldetéseinket, sorsfeladatainkat a Lélek tartalmazza kódként, belső hívásként, így rák Nappal kiemelt a szerepe annak az élménynek, ahogyan önmagunkra rátalálunk és önazonossá válunk. A sorsfeladat a szemben lévő Bak jel sajátja, így egészíti ki egymást a lélek jele (Rák) az anyagba ültetés jelével (Bak). Ahhoz pedig, hogy önazonosan éljünk, szükséges határokat is húznunk, ami szintén Bak-analógia.

Az egész életünk gyakorlatilag erről szól: ráébredni, ki is vagyunk és magunkra találni, a belső, lelki vezettetés által megvalósítani magunkat, önazonos életet élni. Mindannyian ugyanezt tesszük, éljük, csak másként. Az elmúlt időszakban kiemelten kaptuk azokat az élményeket, amelyek által kiderült, mennyire vagyunk a helyünkön és tudunk-e határokat húzni, igaz önvalónk szerint működni, önazonosan, a lelkünk szerint élünk-e? A mostani telihold mintegy beteljesíti az elmúlt időszakban tudatosodott eszméket, tanításokat. Állást foglalhatunk a felvállalt lélekfeladataink mellett. Döntést hozhatunk önmagunk mellett!

A csillagos égen ugyanis a Nap az Ikrek csillagkép és a Nagy Kutya alatt jár, a Hold pedig a Nyilas csillagzat alatt ragyog ekkor. Az Ikrek által ideje van az isteni énünkkel való kapcsolat felvételének, vele való együttműködésnek, megértésnek, a Nyilas által a tudás és a felsőbb erők lehozatalának és kiárasztásának (a “fel” és “le” szavacskák sosem hierarchiát, egyszerűen rezgésszintbeni különbségét jelentik ugyanazon Isteni Egynek!). A Nap ugyanakkor most áll együtt a Szíriusz csillaggal! Nem véletlen, hogy ez a csillag a magyarok (mag-őrök) egyik fő vezérlő csillaga is! A Nagy Kutya fényes, fehéren ragyogó csillaga, a Szíriusz eszenciálisan tartalmazza a Kutya minőség üzeneteit. A kutya a hűség és szolgálat ereje és jelképe, ám e szavak nemes értelmében! Itt a szolgálat lelki elhívatottságot jelent, nemes szolgálatot, mely kiteljesít. A hűség pedig az ÖNMAGUNKHOZ VALÓ HŰSÉGET! A hűség spirituális értelemben jelenti azt, hogy a saját lelkem hívása, hívó szava mellett, a valós érzeteim, őszinte lelki akaratom és tiszta érzéseim mellett kiállok! Most mindennél időszerűbb a kérdés: mivel vagyok önazonos? Miben vagyok otthon? MIT AKAR VALÓJÁBAN A LELKEM? …és ez vajon mennyire felel meg annak az életnek, amit élek és amit másoknak, kifelé mutatok?

Azt gondolom, hogy a boldogság, az elégedettség és a lelki béke ezen nyugszik: ha ugyanazt élem kint, amit bent. Amikor ebben eltérést érzékelek, akkor teszek azért, hogy ne legyen!

Vajon amit érzek, ahhoz hű vagyok, hűen élek, vagy hagyom magam megingatni a félelmeknek, a kétségeknek, mások elvárásainak, a külső impulzusoknak?

Ha az önazonosságunk és a lelkünk hívásainak való létezés a helyén van, akkor nem csak a jelent, hanem az elkövetkező sorsdöntő hónapokat kifejezetten könnyen, a felemelkedés és kiteljesedés jegyében fogjuk megélni! Ez esetben az emelkedés és a beérés lesz az, amit tapasztalni fogunk!

 

Zentai Anna