2020. július

2020. július

20200628_124628

Részlet a 2020-as éves útmutatóból:

A Nap végigvonul az égi aranykapun, az Ikrek csillagképen. A halandó és halhatatlan minőség összekapcsolódásáról, a látszólag különböző erők együttműködtetéséről tanulunk. 19-től a Rák csillagkép alá ér a Nap és megkezdődik egy folyamat, amely a belső hazatalálásról szól. Hétköznapi szinten ezt az önazonossá válásnak is mondhatjuk. A hónap második felében így fontos kérdés lesz, hogy mire nyílunk meg, mit engedünk az életünkbe, a lelkünkbe, a gondolatainkba és mit nem? Lélekben pontosan érezzük, mi tartozik hozzánk és mi nem – ideje élni a szabad választás lehetőségével.

Telihold ideje: 5-én 06:45-kor: Nap az Ikrek csillagképben, a Rák jegyben, Hold vele szemben a Nyilas csillagképben, a Bak jegyben. A magasabb szintű bölcsességek, tanítások kiegészülnek a járt földi út tapasztalásaival. Honnan jöttünk – merre tartunk? A válasz most is és mindig a lélekben van.
Újhold ideje: 20-án 19:34-kor. Nap-Hold együttállás a Rák jegyben, Rák csillagkép megnyíló tekintete alatt. Ösztönös cselekedeteink mellé jó, ha a jelenlét nyugalma, türelme is társul. Most is a lélek vezettetése a fontos, ez által találjuk meg utunkat és húzhatunk határokat is, ha szükséges. Érdemes figyelni, hogy mitől emelkedik, szárnyal a lelkünk!

Kiegészítés:

Az Ikrek csillagkép, a Kettősök csillagzata, a különböző minőségek összeadódása, összekapcsolódása általi létezés, működés, úton járás szimbóluma. A földi ember szemszögéből rendkívül fontos, hogy ne csupán a földi tudatossága legyen meghatározó, hanem összekapcsolódjón isteni énjével, Felsőbb Énjével, önvalójával és ezen belső-felső útmutatás szerint élje a mindennapokat.

A Jupiter és a Plútó június 30-án egzakt, most már távolodó együttállása még sokáig jelen van s ez ad lehetőséget arra, hogy olyan dolgokra is választ kapjunk, amire eddig talán sosem, megtaláljuk a legmélyebb igazságokat, a végső válaszokat, amelyek új dimenziót nyitnak számunkra. Átalakíthatjuk, megerősíthetjük a hitünket, bizalmunkat, bölcsességünket.

14-15-én a Nap szembekerül ezen együttállással, így a fény erejét, a szeretet és világosság erejét tölti be ebbe az átminősítő, szintemelő energetikába. 13-14-én az igazságok napvilágra kerülése, új válaszok megtalálása, 15-én a teljes rálátás és ez által a cselekvő megújulás, az életünk feletti hatalom és irányítás átvétele zajlik. 20-án a Szaturnusszal való szembenállás idején ismét feltevődik a kérdés: vajon, amit teremtettünk eddig, az tökéletes, fényes, kiteljesítő? Hol és mit nem engedünk meg önmagunknak, minek van ideje életünkben? Mit van ideje a fény erejével feloldani? 27-én pedig már egy teljesen más, mélyen érzelmes és meghitt, harmóniával, megértéssel teli erőtér alakul ki, aminek idején a képzelettel való teremtés-engedés, a lélek hívásainak megvalósítása, a mélyebb, láthatatlan működések megértése és átlátása is fontossá válik.

Zentai Anna