SZERESD MAGAD! – Az újhold üzenetei

Az új lelki korszakot megnyitó újhold november 23-án szerdán éjféltájban teljesedik ki, a Skorpió csillagkép ollójánál!

Előtte a Merkúr és a Vénusz együttállása a Skorpió szíve, az Antares csillag felett ragyog, míg a Nap, felső együttállásban a Holddal, éppen a Skorpió kinyíló ollójának csillagaihoz érkezik.

Az Antares maga a feltétlen, igaz Szeretet fénye és sugárzása, önnön isteni fényünkre ébredve! Nem véletlenül ő az, aki a Világnak és a Tejútnak is stabil tartóoszlopa a csillaghagyományban: mert az az isteni szeretet, amely bennünk is él saját lényünk iránt, a Teremtő bennünk elültetett fénymagja az, ami egyaránt jelen van az isteni és emberi világunkban egyszerre! Az Antares üzeni: éltesd és éld MAGadban a fényt, az önnön lényed iránti feltétlen és mélységes szeretetet – az ÖNSZERETETET!!! Tudd, hogy a Teremtő Végtelenül Szeretett Gyermeke vagy és ezen senki és semmi nem változtathat! Ha mindenen túl is mered szeretni önmagad, igazán, akkor nem teremtünk a saját világunkban olyan dolgokat, amelyek nem jók nekünk, ami nem hozzánk való, nem méltó, nem esik jól, nem boldogít, ami szenvedést okozna! Akkor tudjuk kérni, teremteni és elfogadni azt, amire a szívünk igazán vágyik. Az Önszeretet mindennek a kulcsa!

Ehhez a folyamathoz az újhold adja azt a megújító energiát, amikor saját lelkünkre, belső világunkra rálátva, most levághatunk és elengedhetünk mindent, ami nem szeretet, nem boldogság, nem öröm, nem egészség, nem jó érzés! Minden olyan gondolatot és érzést ideje magunk mögött hagyni, amivel kárt okozunk önmagunknak!

Azújhold felett a Kígyó Feje adja a szellemi vezérlő elvet: vagyis A SAJÁT GONDOLATAINK TUDATOS KÉZBEN TARTÁSA ÉS MŰKÖDTETÉSE! Minden, amit élünk, a saját teremtésünk és a teremtéseink a gondolatainkból indulnak. Ezek tudatos megválogatása és generálása az az erő, amely a teremtéseinket meghatározza!

Zodiákusi értelemben az újhold a Nyilas jegyében, jupiteri uralom alatt, a Jupiterrel trigon fényszögkapcsolatban, a 3-as ház végén jön létre. Kiemelten szellemi erő ez most bennünk, rálátva a magasabb összefüggésekre! Fontos lehet a megfelelő kommunikáció – figyelni önmagunkat, hogyan viselkedünk egy adott helyzetben és igaz, őszinte módon megnyilvánulni, elfogadással, belátással, szeretettel, bizalommal. Fontos lehet kimondani az igazságokat. De még inkább megérteni saját működésünket, amely megértés már átsegít egy olyan létállapotba, amelyben igazán otthon érezzük magunkat önmagunkban…

Az égbolt az újhold pillanatában, kicsit távolabbról:

Zentai Anna

Képek: Stellarium csillagászati program