Az ösztön alantas?

Az ösztön alantas?

sárkány

A mese – szimbolika.
A mesékben, álmokban, csillagképekben megjelenő állatok önnön részeinket jelképezik. Nem elpusztítandó, hanem fénybe, világosságba emelendő, segítőinkké teendő aspektusaink. Jelzések önmagunk felől önmagunknak arra, hogy mi által, hogyan lehetünk boldogabbak.
Mostanában gyakran kerestek azzal, hogy nagyon mély és erős testi vonzalmat éreztek, vagy éreztetek valaki iránt és nem értitek, mi ez, vagy hogyan váltott át érzelembe. A látható felszín mögött az áll, hogy az érzelem, a mély lelki kapcsolódás addig is ott volt. Ám, mivel valamilyen tudatalatti téves hitrendszer gátolta annak kifejeződését, ezért el lett nyomva. Az ember ilyenkor azt hiszi, ‘nem lehet’, ‘nem szabad’, stb. Valójában a lélek tiszta útmutatását próbáljuk ilyenkor elnyomni, de ez nem működhet. A lefojtott, valódi érzések, igények ekkor ösztönként jelentkeznek!
Ebben a fázisban az ember a felszínen tudatosan próbál távol maradni a másiktól, vagy akár támadóvá is válhat. Önmagát rossznak ítéli és mindezért a másikat teszi felelőssé. A másik ezt nem érti, úgy érezheti, hogy az illető haragszik rá valamiért.
Idővel, ahogyan leomlanak és átalakulnak a régi, téves hitrendszerek és minták, ahogyan az ember egyre jobban magára talál és szűnnek a megfelelési kényszerek, a lélekben rejlő valódi minőség már tisztán tud megnyilvánulni. Rájöhetünk, mennyire önmagunk ellen dolgoztunk addig. Az egyenes, őszinte, önazonos élet soha nem vélt megkönnyebbülést és szabadságot hoz.

Zentai Anna

Kép: Pinterest

Film: Én vagyok a sárkány

Érzékeltető-feloldó erejű videó itt: