2015. október 10. – 11.

Október 10. szombat – 11. vasárnap – Földünkről az égre nézve, egyik irányban a Neptunuszt láthatjuk, a Vízöntő csillagképben, a másik oldalról pedig egyre fokozódik a Vénusz, a Mars és a Jupiter bolygók együttállása, az Oroszlán csillagzat alatt. Égi testvéreinkkel együtt mozogva, mi magunk is megtapasztaljuk most ezt a működést, saját kis mikrokozmoszunkban: a Neptunusz jelképezi a lelkünk és tudatunk legmélyét, ahonnan a mélyre rejtett, sokáig saját szemünk elől is rejtvemegbúvó minták, működések most felbukkannak és a Vízöntő csillaghullámaiban megtisztulhatnak. Mélyen kell, hogy megérintsenek most élmények, hogy a rejtett sebek felszakadjanak és láthatóvá válva, kiszabadulva, meggyógyulhassanak. Ugyanakkor, az Oroszlán oldalán lehetőséget kapunk – épp ezen megélések által – rálátni saját emberi működéseinkre, ez által saját ösztöneink uralására is. Sorsunkat erőteljesebben, tudatosabban vehetjük kézbe, ha ez a rálátás és a múlt tanításainak befogadása megtörténik.
(Itt jegyzem meg, hogy ha valaki miatt nehéz lelki helyzetet élünk meg, nem elég mindezt a másik emberre vonatkoztatni – a spirituális út lényege éppen az, hogy magunkban kutakodunk. Amint felfedezzük, hogy mi magunk is okot adtunk a helyzet megszületésére és rájövünk, miben érdemes változni, a másik fél is másképp kezd viszonyulni hozzánk.)
A Hold szombaton a Szűz jegyében jár, így a lelki-családi munkák rendezgetése, vasárnap pedig a Mérlegbe lépve, már a párkapcsolatainkon való dolgozás és az egyensúly megalkotása jelenik meg. 
Vasárnap több fényszög éri el csúcspontját – már az álmaink üzeneteiben jelen van a Vénusz és a Szaturnusz fénykapuja, amely érzelmi működéseinkre való rálátásunk által az egóban tartó minőségek levágását segíti. Eldől, mi életképes, mi képvisel igazán értéket – és amiről bebizonyosodik, hogy a fényt hordozza, az biztosabbá, megerősödve válva tovább él.
Napközben a Hold és a Merkúr együttállása a lelki működések megismerését, megértését és az érzelmekről való eszmecserék idejét üzeni. Most együttérzően tudunk egymás felé fordulni. A beszélgetések és felismerések hátterében a múlt lerendezése, a továbblépés áll.
A Jupiter és a Plútó emelő ereje is a rálátásra, a múlt tanításainak elfogadására, a változtatásra és mindezek bölcs kezelésére int. Önmagunk fejlesztésében segít, óriási belső hajtóerőt adva, hogy magunkat és eszméinket átalakítva lépjünk tovább.

Zentai Anna

Kép: wattpad.com