Telihold a Skorpió-Bika tengelyen

A Skorpió a lelki gazdagság – a Bika az anyagi bőség.

Mindezek az állapotok más annak következményei, hogy termékenyek vagyunk az életünkben, mind lelki, mind fizikai síkon és merjük megvalósítani szívünk igazi vágyait.

Érzelmi és anyagi gazdagság. E kettő együtt teljes. Egy tengelyt képviselnek, hiszen teljesség nem lehet egyik, vagy másik hiányában.

Hiába van szép, nagy házunk, mindennel felszerelve, hiába vannak meg a státusszimbólumok, kocsi, kütyük, technika – ha nincs a kapcsolatunkban valódi, mély érzelem, intimitás, meghitt, boldog elégedettség, igaz szeretet. De a másik oldal is él: hiába vagyunk gazdagok lelkileg, ha nem tudjuk azt megélni az anyag szintjén, ha szűkölködünk, vagy nem öntjük formába, anyagba azt, ami bennünk dolgozik.

Gondoljunk csak a testi szerelemre: ha van igaz szerelem, akkor már maga az együttlét, minden érintés, érintkezés, gyönyör a testnek és léleknek is, együtt. Ez az igazi teljesség! Ha ez nincs meg, ha hiányzik a valódi, tiszta érzelem a szexualitásból, akkor nem lehet teljes az együttlét – és ha ott a vágy és az érzelem, de nem érinthetem a másikat, akkor is marad pusztán a vágyakozás, a hiány szintjén! Most jól gondold át: te mit éltetsz, minek adsz energiát? A hiánynak, vagy a “vannak”? Teszel ezért a teljességért?

Hogy mit tehetünk e teljesség érdekében, hogy megéljük a bőséget minden szinten? Erre is segít rávilágítani a mai telihold.

Csillagképileg a Kos-Mérleg csillagzatok tengelyére áll fel a telihold. Ez az alábbi kérdéseket vetheti fel: mi az, ami valójában a szívünkben él és ennek hatására mit tehetünk azért, hogy egy szebb jövőt teremtsünk? Milyen impulzusokkal tükrözi a bennünk élőt a világ, milyen tükröt tartanak a kapcsolataink és a társunk, annak érdekében, hogy legyőzzük árnyékainkat és a fényt választva, követni merjük lelki hívásainkat?

Zentai Anna

Kép: Pixabay