A jelenlét ereje – avagy: állítsd meg a pörgést most!

A lelassulás most létszükséglet.

A jelenlét ereje, a nyugalom állapota gyógyít. Ehhez pedig nem kell semmilyen külső történés, semmilyen külső hatás. Nem várnod kell, hanem átváltanod. Magadban.

Kívülről várni a változást bármely területen, vagy dologban – félrevisz. Ahogyan más helyzetekben is belőlünk indul minden, úgy a mókuskerékből való kiszállás is a saját döntésünk és lépésünk kell, hogy legyen.

A folyamatos vibrálás, a káosz, az idegesség, a feszültség, a folytonos készenlét… ezek mind egészségtelen állapotok, ugyanakkor a múltunk döntéseinek és választásainak eredményei- ezt is be kell látnunk. Megszokások és kondíciók, amelyekre eddig igent mondtunk. Megfelelési kényszerek, amelyeket észre sem veszünk.

De mi van, ha ezt abbahagyjuk? Mi van, ha elég egyszerűen nemet mondani a pörgésre?

Elég elkezdeni ott, ahol vagyunk. Nem kell semmilyen nagy dolog.

Egyszerűen annyi kell, hogy KEZDJ EL JELEN LENNI!

Még akár a teendőkben is. Amikor végzed. Elég egyetlen határozott, tudatos döntés: mostantól ezt áramlásban, megengedésben, FLOW-ban csinálom!

Most JELEN VAGYOK annak, ami van.

Mert a feszültséget az okozza, ha az elme a múltban, vagy a jövőben van és nem a jelenben. Az, hogy nem ott vagy, ahol.

Nem kell várni semmire. Te vagy az, aki az energiát irányítja!

Amint átkapcsolsz egy higgadt, nyugodt állapotra, amint elkezdesz jelen lenni annak, amit végzel, amit csinálsz – az energia másképp kezd viselkedni.

Amint lassabban kezdesz járni, az idő is lelassul.

Amint lassabban nyújtod a kezed, lassítod az energiát, így az időt is.

Nem az idő gyors. Te irányítasz.

A mátrix téged követ.

Ha a legnagyobb pörgésben is szentelsz időt a meditációra, a dolgaid az anyag síkján is gyorsabban, könnyebben, hatékonyabban fognak haladni és hamarabb megoldódnak. Minden kisimul.

Próbáld ki…

Zentai Anna