Ne ijedj meg, ha fáj! – avagy újoncok az önmunkában

Voltál már úgy, hogy egy meditáció, vagy oldás után fájt a fejed?

…hányingered, vagy hasmenésed lett?

…napokig feszültnek érezted magad?

…erős szívdobogásod lett?

…egyéb furcsa tünetet tapasztaltál magadon?

Itt és most, egyszer és mindenkorra szeretném leszögezni: ez nem rossz, hanem JÓ! Máris mondom, hogy miért, de ehhez pár alapvető dolgot tisztázni kell.

  1. Az életed minden problémája megoldható. 2. Ehhez azonban tudatosítanod érdemes, hogy te teremted ezeket a helyzeteket. …de igen, még azt is! 3. Azért nem érted, hiszed, vagy látod ezt, mert ezek tudatalatti működések. Tehát így, egyszerűen szólva: nem is tudsz róluk, ki van takarva a tudatod elől (még). 4. Ha valóban meg akarod oldani a dolgokat, akkor a tudatalatti blokkokat kell feloldani, a mintáidat, programjaidat átírni.

Ha már eljutottál oda, hogy tudod, hogy az életedet te magad gubancoltad össze és dolgozol is azon, hogy kioldd a gubikat és felkerestél segítőket, végzel különböző gyakorlatokat, akkor jó úton vagy!

Az oldások, tisztítások (energetikában, tudatalattiban), illetve az ezt segítő különböző meditációs gyakorlatok mind nagyon szuperek! Pláne, ha végezzük is őket! 🙂

Ilyenkor szokott aztán előfordulni, főként a kezdeteknél, amikor még nagyon sok cuccot próbálunk magunkból kitakarítani (de akár később is, egy-egy nagyobb mérföldkőnél), hogy egy oldás, vagy medi után testi tünetek jelentkeznek. Ez egyáltalán nem minden esetben van így, sőt… most csak megemlíteném, hogy esetleg ilyen is előfordulhat.

Maguk a gyakorlatok mindenképpen olyanok, hogy egy-egy oldás után JOBBAN ÉREZZÜK MAGUNKAT, lelkileg mindenképpen! Lehet, hogy csak valami megmagyarázhatatlan megkönnyebbülést érzünk, felszabadultságot, vagy nagyobb erőt, szeretetet, önbizalmat, nyugalmat, békét… De lehet bármi, egy a lényeg: ha egy megfelelő segítővel egy megfelelő gyakorlatot elvégzünk, akkor akármilyen brutálisan mély lelkiállapotban is voltunk a kezdetnél, a végére mindenképpen a megkönnyebbülés, a megnyugvás és a jó érzés az eredmény! Éppen ez az egésznek a lényege. (Megszámlálhatatlan oldás van a praxisomban kb. 5 éve, nem egy olyan, amikor valóban brutális mélypontokkal kezdtük és nem volt még soha más eredmény. Ugyanez a baráti körömben, terapeuta barátaimnál is tapasztalható! Bármivel is jön el valaki, a végére annak fel kell oldódnia.)

Előfordul azonban, hogy fizikai, testi tünetek jönnek elő a gyakorlat végén, vagy után és itt nem gondolok semmi durvára (olyat még nem láttam). Ilyenek pl. a fejfájás, megváltozott színű vizelet, különböző testi fájdalmak, vagy ritkán belső feszültség. Miért jelentkezhetnek ilyen tünetek?

Addig, amíg egy tudatalatti mérgező hitrendszert működtettünk, a test is lereagálta és tükrözte ugyanazt, sokszor szemmel nem látható módon is, például úgy, hogy megkötötte a számára mérgező anyagokat. Amikor aztán feloldódik az ide kapcsolódó hitrendszer (önbántalmazás, önsorsrontás, stb.), akkor a testben is megindul az a folyamat, hogy elkezdenek feloldódni ezek a méreganyagok és hirtelen nagy mennyiségben távoznak a testből (pl. sötétebb színű vizelet, fejfájás, stb.). Ezért mondom el minden egyes kezelésnél és meditációs esten, hogy nagyon fontos, hogy a medi után és másnap is SOK FOLYADÉKOT FOGYASSZUNK! ..és lehetőleg tiszta vizet, vagy gyógyteát. Ha ezt tesszük, akkor ugyanis simán tudnak távozni a méreganyagok is a testünkből, vagy nem is jelentkezik semmilyen tünet, vagy ha igen, akkor nagyon hamar elmúlik. A legtöbb esetben – ha egyáltalán jelentkezik ilyesmi – másnapra már el is múlik.

Mivel a régi önakadályoztató hiedelmeink különböző energetikai blokkokat hoztak létre és ezek is feloldódnak, ilyenkor lehetséges pl. az erősebb szívdobogás, ha a szívcsakránk hirtelen megnyílik és áramlani kezd az energia. Szélsőséges esetben ez eltarthat akár hónapokig is, ez attól függ, hogy ki mekkora falakat húzott a szíve köré. Én megéltem azt, hogy hónapokon át tartó, igen erős szívdobogással éltem és végig tudtam, hogy ez nagyon jó jel és nem hogy semmi bajom, sőt! El is múlt szépen és végig követhető volt a folyamat, tudtam, hogy mi történik.

A feszültség ritkán jelentkező dolog és kifejezetten újonc önmunkásokra jellemző, amikor az egó akarata és az elme ereje még nagyobb, mint a szívé. Olyan esetekben jöhet elő, amikor valami nagyobb önhazugságban vagyunk, nagyon menekülünk önmagunk (és a jó dolgok) elől, illetve, amikor valami nagyon mélyre elnyomott dolog van bennünk és nem nézünk szembe vele. Ilyenkor nagyon jó, hogy már elkezd feszültségként feljönni, elkezd oldódni! (A feszültség éppen azért lehet, mert nem akarjuk látni, ami ott van feketén-fehéren a nózink előtt.) Ilyenkor mielőbb folytatni kell a folyamatot, hogy ez az energia tovább oldódjon és kifusson!

Van egy mondás: az igazság úgy gyógyít, hogy kiderül. Ilyenkor ez történhet.

Ha tehát még csak most kezded az önmunkát és ilyesmiket tapasztalsz, nehogy megijedj! Sőt! NAGYON JÓ ÚTON VAGY! Valószínűleg végre rátaláltál egy olyan módszerre, ami tényleg segít téged. Valóban elkezdtek kioldódni, feloldódni a dolgok és az, hogy a tested ezt mutatja, jó jel! (Jobb megértéshez ajánlom az ÚjMedicina tanát, sok jó információhoz juthattok testi szempontból általa.)

Furcsa lehet hát, hogy ezen az úton valami éppen az ellenkezőjének látszik, mint ami – de van úgy, hogy így zajlik az önmunka, hiszen így zajlik maga a gyógyulás: ahhoz, hogy egy mélyre nyomott, elrejtett dolog feloldódjon és meggyógyuljon, először ki kell nyitni a sebet, fel kell jönni annak, ami ott van, hogy el tudjon folyni, meg tudjon tisztulni… A lélek és a psziché is így működik.

Még egyszer jelzem: ez, amiről itt írok, nem mindennapos, nem vonatkozik minden gyakorlatra és komolyabb testi tünetekre sem, csupán egyszerű általánosságok, amikről jó tudni, hogy ne gondoljunk róla mást, mint ami! Nem kell megijedni, ha ilyesmi testi tünetet tapasztalunk, sőt, éppen ezért kell folytatni a folyamatot – hiszen a gyógyulás a tudat számára is egy FOLYAMAT! Ugyanolyan ez, mint amikor egy jó erős masszázs után mindenünk fáj, majd elmegyünk aludni – és másnap reggelre úgy kelünk fel, hogy minden baj megszűnt és teljesen jól vagyunk! Szóval nagyon megéri.

Zentai Anna

Kép: Pinterest