…és végül…

…és végül, a legmagasabb megértésben
rájövünk: csak a szeretet van!
Csak a szeretet áll mindenek mögött és a szeretet tart össze mindent, a szeretetben gyökerezik minden és a szeretet a célja mindennek.
Nincs ellenség, csupán tükreink vannak. Lélektársak, akikkel ugyanazt az egy játékot játsszuk. Meglátjuk és megértjük a látszat mögötti valóságot, a mozgatórugókat – hogy akit rossznak, vagy gonosznak hiszünk, csupán mélyebben sérült a szívében; olyan mély fájdalmakat cipel, amelyet egyedül nem tud megoldani és minden, amit tett, azt önmaga ellen tette, az újabb sérülés ellen küzdött, de valójában csak szeretetre vágyik…
Nincs ellenség, sem ellenfél. Mert az, akit ellenfélnek hittél, csupán egy megtagadott lélekrészed tükre.
Ugyanúgy, mint amikor egy álom rémálommá válik – ugyanúgy kuszálod össze az életedet azzal, ha megtagadod önmagad, ha kitagadod az egészből, a teljességből egy részedet.
Amikor valakit megítélsz, vagy vádolsz, az csupán annyit mutat meg, hogy vannak lélekrészeid, amelyeket még nem fogadsz el.
S ha pedig szembenézel vele és a lelkébe látsz, ha megismered a látszat mögötti igazságot – akkor lehull az álarc, akkor megszelidíted és a segítőddé válik!
Így szeretheted meg azt, akit ellenségnek hiszel – pedig valójában szeretett testvéred ő is, sőt, ő az, aki legnagyobb tanítója jelen életedben a szeretetnek! ..és a Lélek felszabadul és felszárnyal!
Ezt tanuljuk most….

…és végül, a legmagasabb megértésben (Nyilas csillagkép Tejúthoz kapcsolódó része)
rájövünk: csak a szeretet van! (Antares, a Skorpió szíve)
Csak a szeretet áll mindenek mögött és a szeretet tart össze mindent, a szeretetben gyökerezik minden és a szeretet a célja mindennek. (Antares, a világoszlop)
Nincs ellenség, csupán tükreink vannak. (Mérleg csillagkép, a beavatás kapuja) Lélektársak, akikkel ugyanazt az egy játékot játsszuk. Meglátjuk és megértjük a látszat mögötti valóságot, a mozgatórugókat (Skorpió csillagkép) – hogy akit rossznak, vagy gonosznak hiszünk, csupán mélyebben sérült a szívében; olyan mély fájdalmakat cipel, amelyet egyedül nem tud megoldani és minden, amit tett, azt önmaga ellen tette, az újabb sérülés ellen küzdött, de valójában csak szeretetre vágyik… (Mérleg, mint tükör, Skorpió, mint a mögöttes meglátása)
Nincs ellenség, sem ellenfél. Mert az, akit ellenfélnek hittél, csupán egy megtagadott lélekrészed tükre. (Mérleg csillagkép)
Ugyanúgy, mint amikor egy álom rémálommá válik – ugyanúgy kuszálod össze az életedet azzal, ha megtagadod önmagad, ha kitagadod az egészből, a teljességből egy részedet. (Skorpió-Kígyótartó csillagképek – az álmok birodalma, a megértése annak, hogy magunk vagyunk felelősek a teremtéseinkért, senki más)
Amikor valakit megítélsz, vagy vádolsz, az csupán annyit mutat meg, hogy vannak lélekrészeid, amelyeket még nem fogadsz el.
S ha pedig szembenézel vele és a lelkébe látsz (“a szem a lélek tükre”), ha megismered a látszat mögötti igazságot (Skorpió) – akkor lehull az álarc, akkor megszelidíted és a segítőddé válik! (Skorpió, mint az egó halála, a sérült rész gyógyulása, a transzformáció)
Így szeretheted meg azt, akit ellenségnek hiszel – pedig valójában szeretett testvéred ő is, sőt, ő az, aki legnagyobb tanítója jelen életedben a szeretetnek!
…és a Lélek felszabadul és felszárnyal! (Sas csillagkép)

Zentai Anna
Kép: A jelenlegi csillagállás a Stellarium program szerint