Most aratod az eredményeket!

Most aratod az eredményeket!

fiona owen

Ha te is azt éled mostanában, hogy visszatérnek a múlt dolgai, hogy most jelentkeznek, egyik napról a másikra azok a dolgok, amiket évek óta vártál, vagy éveken át előkészítettél, amikre már nem is számítottál, vagy most derülnek ki olyan dolgok, amik régóta a felszín alatt zajlottak – az nem véletlen.

Aratások és visszatérések időszakát éljük. A Földről nézve a bolygók többsége a Halak csillagképben, a múltba visszaúszó hal, vagy annak fonala alatt jár. A Naptól nézve a Földünk az aratás helyszínén, a Spica csillagnál jár. Mindez együtt adja a lehetőséget, hogy mindazok a teremtések, amelyeket eddig elültettünk, most szárba szökkennek! A múltban befektetett energiáink most hozzák meg terméseiket, most térnek vissza az eldobott bumerángok!

A Halak csillagképben az örök életű Lélek összegzi az eddig megélt élményeket és pontosan tudja, hogy mik azok a dolgok, amelyekhez ideje van visszatérni. Most érezzük át igazán, most tud tudatosulni – jó esetben -, hogy mivel, kivel van még dolgunk, hogy mik azok a megélések, ki nem élt vágyak, amelyek még várnak ránk.

Érdemes észrevenni: minden, ami a jelenben felüti a fejét, ami most történik, vagy hirtelen berobban, az nem most született, hanem már réges régen és nem másokon múlt, hanem a saját döntéseink és választásaink eredménye csupán! Mi magunk adtuk az okot arra, hogy kialakuljon, történjen, mi magunk tettük lehetővé. Nem ‘problémákkal’, hanem a múltban elvetett magok gyümölcseivel, saját választásaink eredményével szembesülünk! Ezek lehetnek olyan ajándékok is, amelyekért sokáig dolgoztunk, de a múltban nem hoztak eredményt, most viszont beérnek – akár észrevétlenül is, akár csendben, minden nagyobb áttörés nélkül is, egyszer csak megjelennek a hétköznapjainkban. De lehetnek olyan dolgok is, amelyek talán nehezen érintik lelkünket – ekkor is vegyük észre, hogy valójában már réges régen tudtunk ezekről, éreztük ezeket, jól sejtettük, hogy ide jutunk, ha azon az úton haladunk, amin eddig. Vegyük észre, hogy a saját teremtéseink eredményét aratjuk le és ne másokat hibáztassunk azért, amit teremtettünk! A saját sorsunkért, életünk alakulásáért való felelősségvállalás megléte most nagyon jelentős! Aki már tudatosan él, könnyebben éli meg éppen emiatt ezeket a hirtelen jelentkező történéseket, hiszen már tudhat is róluk, dolgozhatott is érte. Aki még kevésbé tudatos, elcsodálkozhat, de érdemes a meglepettség állapotán túllépni és elgondolkodni azon, hogy “én magam mivel adtam okot, teret annak, ami most van”?

Az életünk alakulása a választásainkon, a saját magunk által működtetett energiákon múlik. Mostanában nem új dolgok érkeznek tehát, hanem eddigi teremtéseink eredményei. Ha tetszik, örüljünk neki, adjunk hálát, éljük meg! Ha nem tetszik, az egy tanítás arról, hogy ideje elkezdeni a szívünket követni és minden választásunkban a lelkünkre hallgatni, senki és semmi másra! Lényegében ez a legfőbb tanítás e folyamatban: azzal szembesülünk most, hogy hallgattunk-e a szívünkre, vagy nem? Ha életünk nagy választásait a szívünk szerint hoztuk, akkor most aratásaink csodálatosak! ..ha nem… akkor lehetőségünk van meghozni a döntést, hogy mostantól csak a szívünkre hallgassunk!

Zentai Anna

Festett mandala: Fiona Owen 

Az írásokkal kapcsolatos minden kérdést, észrevételt meg lehet írni e-mailben, a Kapcsolat linken található címen.