Márciusi csillagüzenetek

Márciusi csillagüzenetek

20200229_141136

A Nap a Vízöntő csillagkép jövőt tisztító csillaghullámaitól indul, majd 8-tól a Halak csillagképbe lép. A hónap nagy részében így a visszaúszó hal csillagai alatt, majd annak aranyfonalánál halad. A múltból visszatérő minőségek, ismétlődő lehetőségek ideje ez, melyben megláthatjuk az eddig követett mintázatokat és ennek segítségével kiléphetünk a körforgásból. Ebben a hónapban sok olyan dolog tér vissza hozzánk, amivel még dolgunk van – vagy azért, mert határozottan jó, ha elengedjük, vagy azért, mert még nem éltük meg, így érdemes befogadnunk.

Telihold ideje: 9-én 18:48-kor. A Nap a visszaúszó hal csillagai alatt, a Halak jegyében, az egységre irányuló cselekvések és mély lelkiség üzenetével, a Hold az Oroszlán csillagkép végén, teremtő-alkotó erőkkel övezve, a Szűz jegyében látható.

Újhold ideje: 24-én 10:30-kor. A Nap és a Hold együttállása a Halak csillagkép visszaúszó halának fonalánál, ismételt lehetőséget ígér egy új kezdetre, egyben gyógyítását mutatja az akaraterőnek, öntudatosságnak is.

 A Merkúr 9-i ad lehetőséget, hogy a már rég időszerű, de eddig elmondatlan dolgokat megbeszéljük, közvetítsük. 10-től aztán újra a karmikus körforgás szerint halad, de továbbra is a tiszta gondolatok és információk szállítója marad ebben a hónapban.

 A Vénusz 5-én saját uralmi jelébe, a Bika földes ciklusába lép, így rendkívül termékeny, a fizikai létezés élvezeteiről szóló időszak veszi kezdetét. Kapcsolataink, művészi és alkotó teremtéseink hangsúlyosabbá válnak. Csillagképileg viszont március első hétvégéjétől a Kos csillagkép alatt halad. Így – főként 12 körül, amikor a Hamal csillagot érinti – erőteljesen érezhetjük, hogy felragyog lelkünk egén az a fényes vezérlő csillag, mely vágyként hív magához, nemes célként vezet bennünket a tavaszodás napjaiban. Ennek érdekében ebben a hónapban érdemes feláldozni azokat a minőségeket, melyek e vágyunk ellen szólnak – a most meghozott áldozatokból pedig hamarosan áldás válik majd…

 A Mars a Nyilas csillagkép alatt jár, 23-án a Plútót, 31-én a Szaturnuszt érinti majd, így a hónap második fele erőteljesen szól majd a már zajló, nagy rendszer-átalakító folyamatok újabb szakaszáról, melyben a nyíltság, egyenesség, bátorság és szellem erejével áttörhetjük önnön korlátozásainkat és új, időtállóbb, értékesebb, stabilabb alapokra helyezkedve indulhatunk el, lehozva a hétköznapok szintjére azokat a fénymagokat, amelyeket eddig elvetettünk.

 A hónap egyik legjelentősebb eseménye lesz, hogy a Szaturnusz, a megszentelés, az idő, a tudati határok bolygója átlép a Bak jeléből a Vízöntő jelébe, március 22-én hajnalban. Egészen júliusig tart majd az az időszak, amíg első belépése után ebben a jelben halad és így a korlátlanság, a megtisztulás, a szabadulás, az önzetlen kreativitás erejével fonódik össze. Az elmúlt években, ha szembesültünk azzal, hogy milyen önbüntető, önkorátozó, önmagunkat gátló minőségeket teremtettünk (belül és kívül is), akkor most eljön az ideje, hogy végre megtisztuljunk, megszabaduljunk ezektől, vagy élvezzük az eddigi munkáink már beérő gyümölcseit. Sorsfeladattá válik mindannyiunk számára a tiszta, szabad létezés, a régi terhek letétele, az újra való fogékonyság, a más minőségekre és más nézőpontokra való nyitás, ami a szabadságot is elhozza.

Zentai Anna